Boeing câștigă un contract de 1,62 miliarde dolari pentru US Air Force

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Racheta
Racheta
Un contract pe termen lung, ca să zicem așa, având în vedere căse întinde pe o perioadă de 16 ani.

Boeing a câștigat un contract de 1,62 miliarde de dolari, prin care compania americană s-a angjat să furnizeze sisteme de ghidare pentru racheta balistică intercontinentală Minuteman III (ICBM).

Contractul, în valoare de 1,62 miliarde de dolari pe o perioadă de 16 ani, va fi executat în principal la întreprinderile constructului aeronautic din Ogden, statul Utah, și Heath, în Ohio, și se așteaptă să genereze un număr semnificativ de locuri de muncă directe și indirecte în regiune. 

Boeing va menține disponibilitatea și acuratețea sistemelor de ghidare ICBM pentru a asigura o descurajare strategică sigură și eficientă până la sfârșitul anilor 2030.

Sistemul de armament ICBM construit de Boeing a fost coloana vertebrală a triadei nucleare americane încă de la începutul descurajării strategice. Boeing este singura companie care a oferit asistență continuă pentru fiecare subsistem ICBM (ghidare, sol, propulsie și reintrare) pe toată durata de viață a sistemului.

Citește și Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui inconfundabilă, încă reprezintă o atracție pe cer: Boeing 747 a fost, cândva, cea mai mare aeronavă de linie din lume, supranumită "Regina aerului". Dar, după mai bine de 50 de ani de serviciu, producătorul american a retras pentru totdeauna din folosință legendarul jumbo jet. 

Ultimul 747 nou construit a fost predat marți companiei Atlas Air în cadrul unei ceremonii de adio organizată la uzina Boeing din Everett, lângă Seattle. De altfel, compania Boeing a anunțat de mult că va înceta producția modelului 747 din lipsă de cerere. Transportatorii aerieni preferă acum aeronave mai mici și mai economice.

Uriașul avion a efectuat zborul inaugural în 1969, primul aparat intrând, un an mai târziu, în flota companiei aeriene PanAm. Potrivit Boeing, primul 747 a fost construit în mai puțin de 28 de luni, cu participarea a peste 50.000 de angajați, supranumiți, atunci, "incredibilii". Jumbo a fost un mare succes. Modelul 747, cu o parte frontală organizată pe două etaje, a fascinat cu silueta lui unică și a deschis accesul publicului larg la călătorii aeriene de lungă durată.

În total, Boeing a construit 1.574 de avioane jumbo 747 în 55 de ani pentru peste 100 de clienți. Unul dintre cei mai importanți a fost Lufthansa, al cărui șef, Carsten Spohr, a ținut un discurs la ceremonia de adio. În ultimii ani, modelul 747 a fost construit doar în versiunea cargo. Cu cea mai recentă variantă de pasageri 747-8, care are o punte superioară mai lungă, aripi noi și motoare mai economice și poate găzdui peste 600 de persoane, Boeing a reușit să obțină puncte doar pentru câteva companii aeriene. În prezent, majoritatea companiilor aeriene pe distanțe lungi optează pentru modele mai mici, cum ar fi Boeing 787 "Dreamliner" și 777, precum și Airbus A350. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un început frumos
Gabriela Nistor, CEO Salt Bank
Versace și alte mărci de lux vor fi vândute unei multinaționale americane
Bani
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Cip / sursa foto: Freepik.com

Google atacă dominația Nvidia și lansează Ironwood

Alphabet dezvăluie cipul Ironwood, dedicat exclusiv...

Apple

Panică majoră la Apple. Gest disperat al companiei

Gigantul american din domeniul tehnologiei Apple a...

Project 2025 / Foto: DonkeyHotey / Flickr
Totul crește / FOTO: Freepik
Mihai Daraban
electricitate
O persoană numără bani / Foto: DCBusiness
Peter Navarro și Donald Trump
La benzinărie / FOTO: Freepik
Francois Villeroy de Galhau / FOTO: Wikipedia
Reciclare / Foto: Freepik
Bebeluș / FOTO: Freepik
Bogdan Ivan
Sigla Renault
Dolari / Foto: Freepik

Dolarul își revine din amețeală și urcă în fața euro

Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...

Nu toți acceptă însă / FOTO: Freepik

China caută aliați împotriva tarifelor impuse de SUA

O încercare ce se dovește însă destul de dificilă. 

Foto: Freepik.com

Acțiunile chineze ar putea fi radiate din SUA

Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.

Depozit
Știrile dimineții
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

pixel