Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Boeing a câștigat un contract de 1,62 miliarde de dolari, prin care compania americană s-a angjat să furnizeze sisteme de ghidare pentru racheta balistică intercontinentală Minuteman III (ICBM).
Contractul, în valoare de 1,62 miliarde de dolari pe o perioadă de 16 ani, va fi executat în principal la întreprinderile constructului aeronautic din Ogden, statul Utah, și Heath, în Ohio, și se așteaptă să genereze un număr semnificativ de locuri de muncă directe și indirecte în regiune.
Boeing va menține disponibilitatea și acuratețea sistemelor de ghidare ICBM pentru a asigura o descurajare strategică sigură și eficientă până la sfârșitul anilor 2030.
Sistemul de armament ICBM construit de Boeing a fost coloana vertebrală a triadei nucleare americane încă de la începutul descurajării strategice. Boeing este singura companie care a oferit asistență continuă pentru fiecare subsistem ICBM (ghidare, sol, propulsie și reintrare) pe toată durata de viață a sistemului.
Citește și Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie
A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui inconfundabilă, încă reprezintă o atracție pe cer: Boeing 747 a fost, cândva, cea mai mare aeronavă de linie din lume, supranumită "Regina aerului". Dar, după mai bine de 50 de ani de serviciu, producătorul american a retras pentru totdeauna din folosință legendarul jumbo jet.
Ultimul 747 nou construit a fost predat marți companiei Atlas Air în cadrul unei ceremonii de adio organizată la uzina Boeing din Everett, lângă Seattle. De altfel, compania Boeing a anunțat de mult că va înceta producția modelului 747 din lipsă de cerere. Transportatorii aerieni preferă acum aeronave mai mici și mai economice.
Uriașul avion a efectuat zborul inaugural în 1969, primul aparat intrând, un an mai târziu, în flota companiei aeriene PanAm. Potrivit Boeing, primul 747 a fost construit în mai puțin de 28 de luni, cu participarea a peste 50.000 de angajați, supranumiți, atunci, "incredibilii". Jumbo a fost un mare succes. Modelul 747, cu o parte frontală organizată pe două etaje, a fascinat cu silueta lui unică și a deschis accesul publicului larg la călătorii aeriene de lungă durată.
În total, Boeing a construit 1.574 de avioane jumbo 747 în 55 de ani pentru peste 100 de clienți. Unul dintre cei mai importanți a fost Lufthansa, al cărui șef, Carsten Spohr, a ținut un discurs la ceremonia de adio. În ultimii ani, modelul 747 a fost construit doar în versiunea cargo. Cu cea mai recentă variantă de pasageri 747-8, care are o punte superioară mai lungă, aripi noi și motoare mai economice și poate găzdui peste 600 de persoane, Boeing a reușit să obțină puncte doar pentru câteva companii aeriene. În prezent, majoritatea companiilor aeriene pe distanțe lungi optează pentru modele mai mici, cum ar fi Boeing 787 "Dreamliner" și 777, precum și Airbus A350. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...