Știrile dimineții. Cele mai importante informații la început de zi
Grupaj de știri.
Decizia vine după luni de discuții cu privire la o tranzacție despre care producătorul american de avioane speră că va contribui la atenuarea crizei în creștere a siguranței.
Boeing va plăti 37,25 dolari pe acțiune pentru Spirit Aero, în cadrul tranzacției, au declarat cele două surse, conform Reuters. Consiliile de administrație ale Boeing și Spirit s-au întâlnit duminică și au convenit asupra termenilor.
Achiziția evaluează Spirit la aproximativ 4,7 miliarde de dolari, potrivit uneia dintre surse.
Această tranzacția ar duce la destrămarea Spirit, o parte din activele furnizorului cu sediul în Kansas urmând să ajungă la producătorul francez de avioane Airbus.
Boeing încearcă să treacă peste un an de dificultăți provocate de un incident prin care compania a încasat o puternică lovitură de imagine. După ce ușa unui avion Boeing operat de comania aeriana Alaska Ailines a fost smulsă în timpul unui zbor problemele de siguranță s-au ținut lanț, lucru care a catalizat o scădere substanțială a producției la Boeing, care s-a propagat în întreaga industrie globală a aviației comerciale.
Spirit, compania care a produs ușa avionului în cauză, s-a separat de Boeing în 2005, aceasta fiind una dintre măsurile care, potrivit criticilor, au fost emblematice pentru concentrarea pe reducerea costurilor în detrimentul calității.
Boeing a luat decizia de a răscumpăra Spirit în urma incidentului din 5 ianuarie. Producătorul de avioane a discutat anterior să plătească 35,50 de dolari pe acțiune în numerar pentru Spirit, dar această sumă a fost majorată la 37,25 de dolari când acordul a trecut la acțiuni, a declarat una dintre surse.
În urma incidentului din ianuarie, Administrația Federală a Aviației a impus un plafon de producție pentru cele mai bine vândute avioane MAX ale Boeing.
Compania americană emblematică pierde de ani de zile cote de piață în favoarea Airbus și încă se confruntă cu consecințele unor accidente catastrofale și au forțat blocarea la sol a modelului 737 MAX.
Pe 18 iunie, senatorii americani l-au criticat aspru pe CEO-ul Boeing Dave Calhoun pentru problemele de siguranță ale constructorului de avioane și l-au întrebat în mod repetat despre salariul său. Unele companii aeriene și-au exprimat public și privat frustrarea față de Boeing din cauza întârzierilor la livrare și a problemelor continue ale companiei.
Boeing a prezentat recent FAA un plan cuprinzător care abordează "problemele sistemice de control al calității" din cadrul companiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de știri.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...