Război comercial SUA - China. Detalii despre negocierile urmărite de toată planeta
Statele Unite și China au...
Acum însă, același minister intenționează să propună Boeing un nou acord, dar cu condiția de a fi desemnat un supervizor independent. De ce s-a răzgândit? Se consideră că un proces este prea riscant pentru supraviețuirea producătorului de avioane, scrie New York Times.
Citând surse apropiate discuțiilor, NYT relatează că, după o „dezbatere internă intensă, înalți oficiali ai ministerului par să fi ajuns la concluzia că o urmărire penală a Boeing ar fi prea riscantă din punct de vedere legal”. În opinia lor, desemnarea unui „supervizor independent este o modalitate mai rapidă și mai eficientă de a se asigura” că Boeing își îmbunătățește procesele de producție și de control al calității.
Probleme de calitate
Acuzat de fraudă în procesul de certificare a modelului 737 MAX – aeronava sa emblematică – Boeing a fost de acord în 2021 să plătească 2,5 miliarde de dolari și s-a angajat, printre altele, să își consolideze programul de conformitate. S-a stabilit un termen: trei ani. Între timp însă, aceste probleme nu doar că nu s-au redus, dar s-au multiplicat, mai ales de la începutul lui 2023, la trei dintre cele patru avioanele sale comercializate (737 MAX, 787 Dreamliner și 777).
O companie prea importantă
Dave Calhoun, omul care conduce Boeing de la începutul anului 2020 și care trebuie să se retragă anticipat până la sfârșitul anului din cauza problemelor producătorului de avioane, a recunoscut în fața unei comisii de anchetă a Senatului „gravitatea” situației. El a spus că au fost deja făcute progrese. Întrebat de AFP despre informațiile NYT, Boeing și avocații familiilor nu au reacționat. Ministerul a refuzat să comenteze. Dar, subliniază NYT, un proces penal duce adesea la declararea falimentului companiei vizate. Cu toate acestea, Boeing este un grup crucial pentru economia americană și pentru securitatea națională.
Contracte guvernamentale
Potrivit cotidianului, o condamnare penală l-ar putea exclude din contractele guvernamentale și militare americane. Filiala de Apărare, Spațiu și Securitate (BDS) a generat aproape 25 de miliarde de dolari în 2023, sau aproape o treime din cifra de afaceri a grupului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.
Europa susține planul lui Trump...