BNR avertizează asupra unui risc uriaş privind banii pe care îi aveţi în conturi
Atenționare privind tentative...
Așadar, după scumpirea prețurilor la energie de anul trecut, mulți consumatori casnici au căutat alternative mai economice și au ales Hidroelectrica.
„Odată cu noul cadru de reglementare care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, piața de energie s-a calmat. Am avut prețuri ale energiei mult sub prețurile cu care am fost obișnuiți în ultimul an, totuși, este o situație oarecum naturală, în al doilea trimestru prețurile la energie sunt scăzute datorită fluctuațiilor pe care în mod normal ar trebui să le avem, ceea ce nu s-a întâmplat anul trecut dar s-a întâmplat anul acesta pentru că și în viața companiei există o anumită ciclicitate a resurselor hidro, sunt ani secetoși, cum a fost anul trecut, sunt ani medii sau sunt ani cu precipitații excedentare. Este un ciclu pe care ne-am învățat să îl gestionăm. Hidroelectrica dispune de o capacitate mare de stocare a apei în marile lacuri care se poate duce până la 3TWh, astfel încât în momentele de secetă să folosim această resursă pentru a genera energia necesară tuturor”, a mărturisit președintele Hidroelectrica.
Totuși, au existat și perioade care au pus la încercare randamentul marelui producător de energie curată din țara noastră, mai ales când a trebuit să se confrunte cu un nou mare val de clienți.
„Pe de altă parte, pe piața de furnizare, acolo lucrurile anul trecut au fost destul de complicate pentru noi, a fost o migrare masivă de clienți datorită prețurilor atractive. Am considerat că este normal să apropiem prețurile pe care Hidroelectrica le oferă consumatorilor finali de prețurile pe care obișnuiam să le vindem în piața angro. Am constatat, din păcate, că acestea erau multiplicate (de către furnizori – n.r.), în multe situații, de câteva ori până ajungeau în casele fiecăruia dintre noi. Au fost foarte multe fenomene care au influențat piața de energie, de la companii care au vândut energie la prețuri competitive către clienții finali fără să o fi achiziționat în prealabil și cred că aceasta a fost cea mai mare problemă care a generat criza de anul trecut.”
Pentru a urmări îndeaproape discuțiile legate de piața energiei din țara noastră, acțiunile listate recent la Bursa de Valori București cât și alte subiecte de interes accesați linkul de mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Atenționare privind tentative...
Investitorii reacţionează...
Project 2025 este planul...
China a anunțat că va...
Prada a plătit 1,25 miliarde...
Informaţii pentru cei care...
Banca Națională a României a...
În luna martie, Sistemul RO...
Alphabet dezvăluie cipul Ironwood, dedicat exclusiv...
Gigantul american din domeniul tehnologiei Apple a...
Project 2025 este strategia...
În ultimele cinci sesiuni,...
Târgul Green Energy Expo &...
O măsură pentru consolidarea...
Începând cu anul trecut,...
Tensiunile interne din jurul...
Vorbim despre o ieftinire care...
Declarațiile unui oficial BCE...
Administrația Fondului pentru...
Sunt date INS, dar provizorii.
Digitalizarea administrației,...
Sprijinul financiar este dublat...
Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...
O încercare ce se dovește însă destul de dificilă.
Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.