Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"Hidroelectrica a susținut tot timpul că piața liberă este cea care funcționează cel mai bine în favoarea consumatorului. Cred că prețul corect este cel pe care îl stabilește cererea și oferta. Trebuie să înțelegem că marfa pe care o vindem, energia electrica și produsă, ca să fie produsă, mai ales într-o Românie în care pe lângă prețul la energie, discutăm și de o tranziție către o energie curată."
"Sunt 2 concepte care se bat cap în cap, un preț foarte mic la energie nu va genera și nu generează investiția, atâta vreme cât investițiile nu au un sens economic. Trebuie să avem un preț care să ne permită și dezvoltarea."
Niculae Havrileț. Comparatoarele de prețuri pentru gaze naturale (VIDEO)
"Cred că dacă facem un sondaj la nivelul tuturor oamenilor din această țară și am pune întrebarea "Doriți să plătiți 3 lei în plus la megawatt sau 5 lei în plus la megawatt pentru a avea o energie mai curată?" sunt convins că foarte mulți dintre aceștia ar spune "Da"."
"Am constatat un fenomen destul de bizar și anume faptul că prețul reglementat la energie, trebuia să fie în favoarea consumatorilor, era în multe situații mai mare pe piața concurențială, și atunci ne-am întrebat "CARE A FOST SENSUL? CINE A CÂȘTIGAT ȘI CINE A PIERDUT DIN ACEASTĂ REGLEMENTARE?"
"Banii pe care producatorii i-au plătit nu au ajuns în buzunarele consumatorilor finali. Am arătat că de la Hidroelectrica, prin reglementare pleacă energia electrica undeva dela 111 lei și la consumatorul final ajunge la 270, 260 lei, depinde de zona de reglementare."
Director General HIDROELECTRICA, a explicat și faptul că nu înțelege de ce trebuie ca pierderile să fie suportate de producători și cosumatori.
"Nu ni s-a explicat de ce trebuie să plătim noi producatorii aceste pierderi, de ce trebuie să plătească populația aceste pierderi și de unde vin aceste pierderi. Pot veni din erori comerciale, acte normative. România este deja conectată cu țările vecine, asta înseamnă ca prețurile nu se mai formează în România exclusiv, ci se formează la nivel regional. Cred că odată cu creșterea capacității la interconectarea României, și prețurile la energie se vor uniformiza la nivelul întregii UE și se vor uniformiza în favoarea consumatorilor."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...