Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Analistul Bogdan Chirieac a amintit că Ungaria cumpără gaze cu un preț mic de numai 150$ pentru 1.000 mᶟ iar Cozmin Guță a punctat că România cumpără gaze de opt ori mai scump.
Val Vâlcu a scos în evidență faptul că pe o piață liberă România cumpără gaze scumpe iar analistul Bogdan Chirieac i-a replicat că Ungaria cumpără de la Gazprom, un contract pe termen lung așa cum are și Germania, acesta fiind și una din cauzele pentru care prețul este scăzut.
Vorbind despre gazul lichefiat pe care americanii s-au angajat să îl trimită în Europa pentru a suplini gazele de al ruși cu 15 miliarde de mᶟ, Cozmin Gușă a afirmat că: ”Gazul ăla o să acopere 15% și nu o treime cum spun ei și este și foarte scump”.
Analistul Bogdan Chirieac a opinat că: ”Și România vrea să fie independentă energetic da nu are cine exploata gazele. Administrația e praf are rost să mai discutăm”.
Gazele din Marea Neagră. Bogdan Chirieac: Pentru România nu are cine să facă acest lucru
Analistul Bogdan Chirieac a comentat rezultatul summitului de la Bruxelles, unde Uniunea Europeană și Statele Unite au semnat un acord privind suplimentarea livrărilor de gaze naturale lichefiate americane pe Bătrânul continent, amintind că, în Marea Neagră, țara noastră are petrol și gaze cât să dea și la alții.
Analistul Bogdan Chirieac apreciat, printre altele, că, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis putea face mai mult.
”Vedem enorm de multe bâlbâieli, absența unui program, absența unui orizont. De pildă, Excelența Sa, președintele Klaus Iohannis, la summitul de la Bruxelles, unde a făcut o figură bună. Dar poate că Excelența Sa putea să explice, pentru că toată lumea importantă de pe planetă era acolo.
Și anume că România are rezerve de petrol și gaze în Marea Neagră, care nu sunt exploatate. Lucrul acesta poate ar fi ajutat toată Uniunea Europeană. Rezervele de acolo sunt multe peste necesarul intern. Deci dacă de acolo se alimentau cinci, șase, șapte țări, chiar mai mici din zona noastră, era o problemă rezolvată pentru un număr de stat din Uniunea Europeană. Pentru un deceniu, pentru două decenii, până când inventam altă sursă de energie, principala fiind cea cu hidrogenul.
Nu s-a întâmplat asta. Dar dacă nu deschizi gura, nu vorbești, nu ai cum să pui lucruri pe masă. Ați văzut cum Biden a pus pentru Statele Unite, a pus lucrurile pe masă, s-a semnat acordul, gaz lichefiat, 15 miliarde metri cubi de gaz. Este foarte bine, din toate punctele de vedere. Din nefericire, pentru România nu are cine să facă acest lucru”, a spus analistul Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...