Brexit alungă sute de miliarde de dolari din Marea Britanie

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Se amână, nu se amână...
Se amână, nu se amână...
Înainte de Brexit, active în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari (800 de miliarde de lire sterline) sunt mutate din Marea Britanie în noile centre financiare din Uniunea Europeană, susține un raport elaborat de firma de consultanţă EY. 

Parlamentul de la Londra va da, săptămâna viitoare, votul final la acordul de ieşire din UE, încheiat de premierul Theresa May cu liderii Uniunii. Dacă va fi respins, Regatul Unit va trebui fie să se retragă din blocul comunitar fără un acord, fie să amâne Brexitul prevăzut pentru 29 martie. Oricum, textul îi decepţionează atât pe cei mai mari susţinători ai Brexitului, care se tem că Regatul Unit va fi legat permanent de UE, cât şi pe eurofili, care speră încă să poată da înapoi.

Un text care i-a dezamăgit pe toți

"Cu cât ne apropiem mai mult de data de 29 martie fără a avea un acord, cu atât mai multe active vor fi transferate, iar angajaţii vor fi relocaţi", a apreciat Omar Ali, şeful serviciilor financiare din Marea Britanie la EY. De la votul Brexit din iunie 2016, EY analizează planurile unui număr de 222 de firme de servicii financiare legate de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Într-un raport din noiembrie 2018, EY arată că 80 de firme iau în considerare sau au confirmat relocarea activelor şi a angajaţilor.

Citește și Cererile britanicilor de pașapoarte irlandeze au explodat

Conform datelor publicate luni de EY, vor fi mutate active în valoare de aproape 800 de miliarde de lire sterline (1.000 de miliarde de dolari), o fracţiune din sectorul bancar britanic evaluat la 8.000 de miliarde de lire sterline. Principalul centru financiar al Germaniei, Frankfurt, se aşteaptă să primească active în valoare de 750-800 de miliarde de euro în urma apropierii Brexitului.

Dublin, Luxemburg, Frankfurt...

Aproximativ 2.000 de noi funcţii la nivel european au fost create de firmele de servicii financiare ca răspuns la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, cele mai populare locaţii fiind Dublin, Luxemburg, Frankfurt şi Paris, se arată în raportul EY.

 Citește și Brexit fără acord. Test de stres la Dover cu 150 de camioane

Estimările privind cele câteva sute de mii de locuri de muncă din sectorul serviciilor financiare care urmau să fie mutate în UE nu s-au materializat, iar Banca Angliei (BoE) se aşteaptă ca până în martie 2019 să fie relocate aproximativ 4.000 de joburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel