Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Parlamentul de la Londra va da, săptămâna viitoare, votul final la acordul de ieşire din UE, încheiat de premierul Theresa May cu liderii Uniunii. Dacă va fi respins, Regatul Unit va trebui fie să se retragă din blocul comunitar fără un acord, fie să amâne Brexitul prevăzut pentru 29 martie. Oricum, textul îi decepţionează atât pe cei mai mari susţinători ai Brexitului, care se tem că Regatul Unit va fi legat permanent de UE, cât şi pe eurofili, care speră încă să poată da înapoi.
Un text care i-a dezamăgit pe toți
"Cu cât ne apropiem mai mult de data de 29 martie fără a avea un acord, cu atât mai multe active vor fi transferate, iar angajaţii vor fi relocaţi", a apreciat Omar Ali, şeful serviciilor financiare din Marea Britanie la EY. De la votul Brexit din iunie 2016, EY analizează planurile unui număr de 222 de firme de servicii financiare legate de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Într-un raport din noiembrie 2018, EY arată că 80 de firme iau în considerare sau au confirmat relocarea activelor şi a angajaţilor.
Citește și Cererile britanicilor de pașapoarte irlandeze au explodat
Conform datelor publicate luni de EY, vor fi mutate active în valoare de aproape 800 de miliarde de lire sterline (1.000 de miliarde de dolari), o fracţiune din sectorul bancar britanic evaluat la 8.000 de miliarde de lire sterline. Principalul centru financiar al Germaniei, Frankfurt, se aşteaptă să primească active în valoare de 750-800 de miliarde de euro în urma apropierii Brexitului.
Dublin, Luxemburg, Frankfurt...
Aproximativ 2.000 de noi funcţii la nivel european au fost create de firmele de servicii financiare ca răspuns la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, cele mai populare locaţii fiind Dublin, Luxemburg, Frankfurt şi Paris, se arată în raportul EY.
Citește și Brexit fără acord. Test de stres la Dover cu 150 de camioane
Estimările privind cele câteva sute de mii de locuri de muncă din sectorul serviciilor financiare care urmau să fie mutate în UE nu s-au materializat, iar Banca Angliei (BoE) se aşteaptă ca până în martie 2019 să fie relocate aproximativ 4.000 de joburi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...