Brexit: Curtea Supremă a declarat ilegală suspendarea Parlamentului
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Borin Johnson
Borin Johnson
Decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul a fost ilegală, a decis Curtea Supremă a Marii Britanii, relatează BBC.

Boris Johnson a decis suspendarea Parlamentului timp de cinci săptpămâni, la începututl lunii septembrie, însă judecătorii Curții Supreme spun că este greșit ca parlamentarii să fie opriți să-și îndeplinească atribuțiile în perioada următoare , inclusiv pe 31 octombrie, data la care Brexit-ul va deveni efectiv.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a reluat marţi, la New York, apelul la organizarea de alegeri anticipate în ţara sa, după ce Tribunalului Suprem a hotărât că suspendarea parlamentului de către şeful guvernului de la Londra a fost ilegală, transmite AFP.

''Lucrul evident care trebuie făcut este organizarea unor alegeri; Jeremy Corbyn vorbeşte în dodii şi el la rândul lui ar trebui să ceară alegeri'', a declarat Johnson în faţa jurnaliştilor după o întâlnire cu oameni de afaceri la New York, unde se află pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

El a declarat anterior, la postul BBC, că va respecta decizia Tribunalului Suprem, dar a precizat că, deşi nu i se va împotrivi, nu este de acord cu această hotărâre şi că va continua să încerce să obţină un acord revizuit privind Brexit-ul.

De asemenea, Boris Johnson a menţionat că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a sugerat ''să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată''.

Liderul grupului Partidului Naţional Scoţian în parlamentul britanic, Ian Blackford, a scris pe Twitter că ''Boris Johnson a tot minţit şi acum instanţa a ajuns la concluzia că el a acţionat ilegal''. ''El trebuie să demisioneze'', a adăugat Blackford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel