Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Gove, responsabil pentru aplicarea acordului de retragere a Regatului Unit din UE, a declarat că a respins cererea exprimată de vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefcovic. "Am transmis foarte clar că nu vom retrage această legislaţie, iar el a înţeles acest lucru", le-a spus Gove jurnaliştilor.
"Dar de asemenea am subliniat importanţa vitală a realizării de progrese", a adăugat el. Gove a spus că trebuie ajuns la un acord în cadrul negocierilor privind modul de implementare a unei prevederi din acordul de retragere privind aranjamente vamale separate post-Brexit pentru Irlanda de Nord.
Comisia Europeană a dat termen joi Regatului Unit până la finalul lunii pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele luate în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană ''nu va ezita'' să se adreseze justiţiei.
Prin proiectul său de lege, prezentat miercuri, ''Regatul Unit a adus atingere gravă încrederii'' cu Uniunea Europeană, menţionează executivul european într-un comunicat. ''Acum îi revine guvernului britanic să restabilească această încredere'', adaugă documentul citat. Comunicatul a fost publicat după o reuniune convocată de urgenţă la Londra între ministrul de stat britanic Michael Gove şi vicepreşedintele CE pentru relaţii interinstituţionale, Maros Sefcovic.
Citește și Brexit: Iranda AVERTIZEAZĂ Regatul Unit
Uniunea Europeană consideră că intrarea în vigoare a legii respective ar constitui o ''încălcare extrem de gravă a acordului de retragere'' încheiat în luna ianuarie, în particular în ceea ce priveşte protocolul asupra Irlandei şi Irlandei de Nord, menită să evite revenirea la o frontieră fizică pe insula Irlanda.
Maros Sefcovic i-a ''declarat în termeni foarte clari'' lui Michael Gove ''că punerea în practică complet şi în intervalul dorit a acordului de retragere, inclusiv a protocolului privind Irlanda/Irlanda de Nord, este o obligaţie juridică''. ''Violarea termenilor acordului de retragere ar încălca dreptul internaţional, ar eroda încrederea şi ar pune în pericol negocierile în desfăşurare privind relaţiile viitoare'', subliniază Comisia Europeană.
Sefcovic a lansat un ''apel către guvernul britanic să retragă aceste măsuri din proiectul de lege în cel mai scurt timp şi, în orice caz, înainte de finalul lunii'' şi a accentuat că UE ''nu va ezita'' să utilizeze instrumentele juridice prevăzute în acordul de retragere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...