CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
Olanda este una dintre țările care suferă din cauza deficitului de medici veterinari. În acest context, România ar putea deveni un important furnizăr de forță de muncă înalt calificată, țara noastră având cinci universități de Agronomie și Medicină veterinară, toate cu performanțe deosebite. La Haga sunt așteptați 100 de medici veterninari din țările Europei de sud-est, cărora li se asigură un curs intensiv de limbă olandeză, înainte de deplasarea lor în Olanda.
Aceste măsuri sunt luate în contextul temerilor că Marea Britanie va ieși din UE fără acord între Bruxelles şi Londra, la 29 martie, situație care ar impune reintroducerea controalelor vamale asupra produselor importate din regat. Legislația UE stipulează faptul că toate produsele alimentare sau având legătură cu alimentaţia şi care provin dintr-o ţară terţă, precum Marea Britanie, trebuie să fie inspectate de veterinari calificaţi, pe care nu doar Olanda, ci și celelalte țări din vestul Europei nu îi mai au în acest moment, tocmai pentru că nu a fost nevoie de un număr mare de speciliști până acum.
Veterinarii „de import” vor lucra în două puncte de inspecţie a animalelor vii importate pe teritoriul olandez, respectiv aeroportul Amsterdam-Schiphol şi aeroportul Masstricht-Aix-la-Chapelle. Vor lucra și în mai multe porturi, printre care cel din Rotterdam, pentru controlul cărnii importate.
Olanda a alocat deja un buget de aproape 100 de milioane de euro pentru pregătirile de Brexit, mare parte din acești bani urmând să fie distribuiți pentru dezvoltarea vămilor şi Agenţiei olandeze Siguranţă Alimentară şi Sanitară (NVWA), care va angaja și medicii veterinari.
Citește și: Brexit. Varianta ieșirii în dezordine, din ce în ce mai plauzibilă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...