Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
"COVID-19 ne-a amintit riscurile imediate şi pe termen lung ale supraponderabilităţii", a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului. "Vom cere cetăţenilor să profite de acest moment pentru a-şi analiza modul de viaţă şi a lua măsuri simple pentru a pierde din greutate, pentru a trăi mai sănătos şi a reduce presiunea asupra Serviciului de sănătate public britanic (NHS)", a spus el.
Datorită unei finanţări care ar putea atinge 10 milioane de lire (11 milioane de euro), potrivit publicaţiei The Guardian, planul "Pentru o sănătate mai bună" urmăreşte să ajute 35 milioane de persoane, adică mai mult din jumătate din populaţia britanică să piardă din greutate şi să trăiască mai sănătos.
Printre măsurile aşteptate figurează - potrivit presei - interzicerea totală a publicităţii online pentru junk food şi înainte de 21:00 la televiziune, obligaţia pentru restaurante şi lanţuri fast-food de a face public numărul de calorii al felurilor de mâncare în meniuri şi necesitatea pentru magazine de a le indica pe sticlele cu băuturi alcoolice.
În afară de extinderea filialelor NHS consacrate pierderii de greutate, Boris Johnson ar urma să anunţe proiecte pilot pentru a favoriza mersul pe jos şi bicicleta în cartierele în care sănătatea este deficitară. Medicii generalişti vor putea să "prescrie şedinţe de mers pe bicicletă", care vor fi facilitate de aportul de material şi de crearea unor piste pentru ciclişti separate.
Citește și Boris Johnson i-a anunțat pe britanici cât va dura PANDEMIA
Acest plan intervine după ce un studiu al autorităţilor sanitare engleze (PHE) a indicat sâmbătă că persoanele obeze prezintă 40% riscuri suplimentare de a muri din cauza noului coronavirus. El marchează o cotitură de 180 de grade pentru premier, care se declarase anterior împotriva "taxelor pe păcatele noastre" şi a unei abordări "paternaliste" din partea statului. Boris Johnson însuşi a fost însuşi spitalizat în primăvară pentru îngrijiri intensive după ce contractase COVID-19, imputând în mai multe rânduri severitatea simpotemelor sale între altele şi kilogramelor sale în plus.
În Regatul Unit, aproape două treimi (63%) dintre adulţi au o greutate peste cea considerată ca sănătoasă, cu 36% supraponderali şi 28% obezi, potrivit datelor guvernamentale. Un copil din trei între 10 şi 11 ani este de altfel este supraponderal sau obez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...