Bruxelles a autorizat preluarea Inmarsat de către Viasat
Autor: Simona Haiduc | 25 mai 2023, 21:23
O tranzacție fără impact major asupra concurenței
O tranzacție fără impact major asupra concurenței
Bruxelles a autorizat joi propunerea de preluare a operatorului britanic de telecomunicații prin satelit Inmarsat de către concurentul său american Viasat, considerând că operațiunea nu ridică probleme de concurență în Europa.

Comisia Europeană, care monitorizează concurența în statele Uniunii Europene, a deschis o investigație pe 13 februarie de teamă de un posibil impact asupra pieței serviciilor de conectivitate. La finalul procedurii, Executivul comunitar a estimat că poziția pe piață a celor două companii va rămâne în cele din urmă „moderată”, potrivit unui comunicat de presă. „Câțiva concurenți importanți vor putea, probabil, să exercite o presiune concurențială suficientă” asupra noului grup, a spus Comisia.

Viasat a anunțat la sfârșitul anului 2021 că va cheltui patru miliarde de dolari pentru a cumpăra Inmarsat, pentru a deveni un jucător cu greutate pe piața telecomunicațiilor prin satelit. Tranzacția propusă a fost notificată Comisiei la 9 ianuarie. Cele două companii concurează în prezent pentru a furniza companiilor aeriene servicii de conectivitate în zbor (IFC) de mare viteză. Ambele dețin și operează 19 sateliți pe orbită geostaționară (patru pentru Viasat și cincisprezece pentru Inmarsat). Autoritatea de concurență din Marea Britanie, CMA, a dat și ea undă verde fuziunii la începutul lunii martie.

Poate vă interesează:

Bill Gates: Inteligența artificială va îngropa curând Google și Amazon

Fondatorul Microsoft consideră că motoarele de căutare, dar și site-urile de cumpărături vor fi curând depășite din cauza inteligenței artificiale.

"Nu veți mai intra niciodată pe un site de căutare, nu veți mai intra niciodată pe Amazon", a anunțat Bill Gates la AI Forward 2023, eveniment desfășurat la San Francisco și organizat de banca Goldman Sachs și fondul de investiții SV Angel. 

Potrivit fondatorului Microsoft, pe măsură ce inteligența artificială începe să înțeleagă modelele de gândire, nevoile și chiar sentimentele oamenilor, ar putea avea un impact asupra comportamentului nostru.

În privința acestei ipotetice inteligențe artificiale, miliardarul american susține că Microsoft se află într-o poziție care îi va permite să domine dezvoltarea ei, întrucât multinaționala tehnologică a investit 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania din spatele ChatGPT, dar atrage atenția asupra eforturilor altor startup-uri. Citește mai departe AICI

Amazon a ales India pentru o investiție de 12,8 miliarde de dolari

Divizia cloud a Amazon.com intenționează să investească 1.056 de miliarde de rupii indiene (12,8 miliarde de dolari) pentru a-și extinde infrastructura centrelor de date din India până în 2030, ca parte a strategiei sale pe termen lung de extindere a prezenței globale a serviciilor sale cloud.

Amazon Web Services (AWS), divizia de cloud a gigantului american din domeniul tehnologiei, a precizat că această mutare va susține în India aproximativ 131.700 de locuri de muncă în regim de normă întreagă în centrele de date.

AWS a investit aproximativ 309 miliarde de rupii în cea mai populată țară din lume între 2016 și 2022, inclusiv prin lansarea a două centre de date în Mumbai și Hyderabad, care permit clienților să își stocheze datele în siguranță în India și să funcționeze cu o latență scăzută. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Primii 12 mari datornici la bugetul de stat

Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...

Crossuri externe