Comisia Europeană, jandarmul concurenței în UE, a anunțat marți că va examina investiția Microsoft în campionul inteligenței artificiale generative OpenAI. Executivul european „verifică dacă această investiție poate face obiectul unei investigații în conformitate cu Regulamentul UE privind fuziunile”, se arată într-un comunicat remis publicității.
Acest anunț vine în momentul în care comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, urmează să se deplaseze, joi și vineri, în California, pentru a participa la o conferință de resort și pentru a se întâlni cu câțiva dintre șefii giganților tehnologici americani, printre care Tim Cook, de la Apple, Sundar Pichai, de la Google, precum și cu doi responsabili de la OpenAI: directorul de tehnologie, Mira Murati și directorul de strategie, Jason Kwon.
„Comisia Europeană examinează unele dintre acordurile care au fost încheiate între principalii jucători de pe piața digitală, dezvoltatorii și furnizorii de IA generativă”. Cu precădere va fi „analizat impactul acestor parteneriate asupra dinamicii pieței”.
Parteneriat sau fuziune?
La începutul lunii decembrie, organismul britanic de supraveghere a concurenței, CMA, a anunțat că examinează parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI, pentru a evalua dacă seamănă cu o fuziune. Prin urmare, CMA a lansat un apel pentru comentarii „din partea părților interesate și a terților”. Comisia Europeană a inițiat o abordare similară, anunțând că lansează „două cereri de contribuții în domeniul concurenței”, una privind „lumile virtuale” și cealaltă „inteligența artificială generativă”. De asemenea, Comisia a anunțat că a trimis „cereri de informații către mai mulți actori digitali importanți”.
Ea spune că dorește să adune opinii „cu privire la modul în care legea concurenței poate contribui la asigurarea faptului că aceste noi piețe rămân competitive”. La finalul acestei examinări, Comisia indică că ar putea organiza „un atelier” în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2024 „pentru a reuni diferitele perspective care decurg din contribuții și pentru a continua această reflecție”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...