La acel moment, valoarea contractului a fost estimată la 80 de miliarde de dolari, angajamentul fiind de a produce între 80 și 100 de avioane pentru a înlocui B-2 Spirit, B1 Lancer și alte B-52H Stratofortress.
Între timp însă, LRS-B primit numele „B-21 Raider”... US Air Force au dezvăluit, cu zgârcenie, câteva dintre trăsăturile acestui nou aparat. Astfel, experții în domeniu au constatat că designul avionului se apropie de cel al B-2 Spirit, proiectat tot de Northrop Grumman, diferența jucându-se însă pe câteva detalii, fiecare cu importanța lui.
Cum ar fi, spre exemplu, intrările de aer, ce par inspirate din conceptul NACA, abandonat in anii ’50 după testele cu North American YF-93. Într-adevăr, la acel moment s-a considerat că sistemul nu permitea aerului să ajungă în reactoare în condiții optime.
Oricum, prezentarea oficială a bombardierului B-21 Raider, eveniment desfășurat la Palmdale, a fost așteptată cu nerăbdare. Dar dacă unele speculații legate de configurația avionului și-au găsit confirmarea, cu acest prilej, a fost imposibil de aflat mai multe detalii, bombardierul fiind vizibil doar din față.
Cu toate acestea, dacă din punct de vedere al aspectului exterior, asemănătarea cu B-2 „Spirit” este evidentă, B-21 Raider se deosebește de predecesorul său prin subsistemele, conectivitatea și materialele din care va fi construit. Acest lucru va face și mai dificilă detectarea de către radar. Este vorba despre un ”material nou”, mai performant, desigur, mai rezistent și mai fiabil, potrivit relatărilor presei de specialitate.
În plus, B-21, pentru care a fost menționată și o versiune fără pilot, „va avea o rază de acțiune pe care niciun alt bombardier nu o poate egala”, după cum a anunțat Lloyd Austin, șeful Pentagonului, subliniind că „arhitectura sa deschisă” va permite să integreze cu ușurință „arme noi care nu au fost încă inventate”.
Dezvoltat folosind inginerie digitală, Raider „a fost, de asemenea, proiectat ca o componentă de bază a unei familii mai mari de sisteme care vor oferi informații, supraveghere și recunoaștere, atac electronic și rețea multi-domeniu”, a spus Northrop Grumman, care și-a numit bombardierul „cel primul luptător din a șasea generație.”
Cu toate acestea, nu s-a spus nimic despre caracteristicile tehnice ale acestui nou bombardier. Și cu atât mai puțin pe performanța de care va trebui să fie capabil. Și singura cifră pe care ne putem aventura să o propunem este prețul său: în jur de 700 de milioane de dolari [inclusiv costurile de cercetare și dezvoltare].
B-21 Raider va efectua primul zbor în 2023, sub rezerva, totuși, ca testele sale la sol să meargă fără probleme. Potrivit lui Northrop Grumman, șase exemplare sunt în curs de asamblare.
Citește și China dezvoltă lansatoare de rachete hipersonice, imposibil de detectat
O amenințare nucleară și invizibilă. CCTV, postul oficial de televiziune al Partidului Comunist Chinez, a anunțat că Beijingul dezvoltă o tehnologie invizibilă pentru lansatoarele sale de rachete hipersonice. Acestea vor fi capabile să se sustragă detectării sateliților americani, precum și radarelor și dronelor de spionaj. The South China Morning Post a relatat că oamenii de știință militari s-au bazat foarte mult pe inteligența artificială pentru a proiecta noul dispozitiv.
"Cred că pe câmpurile de luptă din viitor, rivalii noștri nu vor detecta forțele noastre și nu vor ști unde se află lansatoarele de rachete", a declarat Yang Biwu, unul dintre cercetătorii responsabili de proiect. Potrivit acestuia, acest dispozitiv va deveni un fel de cameleon și se va putea ascunde în orice tip de teren. Acest avans tehnologic chinezesc îngrijorează foarte mult conducerea Pentagonului. Într-adevăr, acest lansator, pe lângă faptul că este invizibil, va fi capabil ... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...