Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
El a precizat că prin rectificarea bugetară se va arăta "ce s-a furat, unde s-a furat şi unde s-a supraestimat". "Am văzut în spaţiul public o dezinformare care vine din partea PSD. Această rectificare bugetară era necesară având în vedere execuţia bugetului până în acest moment şi faptul că bugetul a fost construit pe informaţii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor. Această rectificare bugetară arată că veniturile trebuie diminuate cu peste 18 miliarde de lei, dintre care aproape 10 miliarde din venituri fiscale şi aproape 8 miliarde de lei din venituri din fonduri europene. A doua observaţie - rectificarea era necesară pentru că, dacă nu făceam această rectificare, banii pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale nu erau cuprinşi pentru ultimele două luni în această rectificare", a afirmat Cîţu, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.
Ministrul Finanţelor a explicat că rectificarea bugetară are rolul "de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de PSD la guvernare".
Citește și Iohannis, despre buget: Pentru pensii nu au fost pur şi simplu suficienţi bani
"Este cinic să vezi acest partid care vine şi ne spune şi comentează această rectificarea bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de trei luni de zile. A întârziat aproape patru luni de zile. A întârziat plata pentru TVA. Nu au inclus în buget banii pentru pensii, pentru indemnizaţii pentru copii, pentru susţinătorii persoanelor cu handicap şi aşa mai departe. Toate aceste lucruri sunt detaliate în rectificarea bugetară şi ei ar trebui să explice cum au construit acest buget fără să includă aceşti bani în rectificare", a subliniat el.
Cîțul a adăugat că rectificarea bugetară asigură fondurile necesare pentru investiţii, plata pensiilor, salariilor şi a indemnizaţiilor, concedii medicale, medicamente. "Costurile se văd într-un deficit mai mare, care ajunge peste 3% pentru 11 luni şi 4,3% la finalul anului", a precizat ministrul Finanţelor Publice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...