Bugetul de stat. Florin Cîţu explică: Prin rectificare arătăm unde s-a furat
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Florin Cîțu a anunțat alte RELAXĂRI de la 1 iulie
Florin Cîțu a anunțat alte RELAXĂRI de la 1 iulie
Bugetul de stat pe acest an a fost construit pe informaţii "neadevărate", pe "o supraestimare" a veniturilor, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

El a precizat că prin rectificarea bugetară se va arăta "ce s-a furat, unde s-a furat şi unde s-a supraestimat". "Am văzut în spaţiul public o dezinformare care vine din partea PSD. Această rectificare bugetară era necesară având în vedere execuţia bugetului până în acest moment şi faptul că bugetul a fost construit pe informaţii neadevărate, pe o supraestimare a veniturilor. Această rectificare bugetară arată că veniturile trebuie diminuate cu peste 18 miliarde de lei, dintre care aproape 10 miliarde din venituri fiscale şi aproape 8 miliarde de lei din venituri din fonduri europene. A doua observaţie - rectificarea era necesară pentru că, dacă nu făceam această rectificare, banii pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale nu erau cuprinşi pentru ultimele două luni în această rectificare", a afirmat Cîţu, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

Ministrul Finanţelor a explicat că rectificarea bugetară are rolul "de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de PSD la guvernare".

Citește și Iohannis, despre buget: Pentru pensii nu au fost pur şi simplu suficienţi bani

"Este cinic să vezi acest partid care vine şi ne spune şi comentează această rectificarea bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de trei luni de zile. A întârziat aproape patru luni de zile. A întârziat plata pentru TVA. Nu au inclus în buget banii pentru pensii, pentru indemnizaţii pentru copii, pentru susţinătorii persoanelor cu handicap şi aşa mai departe. Toate aceste lucruri sunt detaliate în rectificarea bugetară şi ei ar trebui să explice cum au construit acest buget fără să includă aceşti bani în rectificare", a subliniat el.

Cîțul a adăugat că rectificarea bugetară asigură fondurile necesare pentru investiţii, plata pensiilor, salariilor şi a indemnizaţiilor, concedii medicale, medicamente. "Costurile se văd într-un deficit mai mare, care ajunge peste 3% pentru 11 luni şi 4,3% la finalul anului", a precizat ministrul Finanţelor Publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel