Buhaiul de baltă şi poponetele BLOCHEAZĂ investiţiile din Buzău. Primarul spune, însă, că animalele sunt de negăsit

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Situaţie tragicomică la Buzău. Edilul municipiului acuză faptul că proiecte majore de investiţii îi sunt blocate pentru protejarea unor animale care nici nu mai trăiesc în zona respectivă. 

Primarul municipiului Buzău a declarat, joi, într-o intervenţie la Antena 3, că proiecte de investiţii foarte importante pentru oraş îi sunt blocate din cauză că s-a trezit că o suprafaţă importantă a fost inclusă în "Natura 2000", pentru protejarea a două animale: buhaiul de baltă şi poponetele. De altfel, edilul spune că fiinţele respective nici măcar nu mai trăiesc în zonă. 

"Am văzut PNRR şi avem un proiect integrat pentru punerea în valoare a canalului Iazul Morilor, împreună cu lacurile pe care acesta le alimentează. Toate lacurile din Buzău se alimentează de aici. Şi am constatat că prin Natura 2000 avem câteva sute de hectare care sunt blocate pentru protejarea buhaiului de baltă şi a poponetelui. Buhaiul de baltă trăieşte în apă, dar acolo nu mai este apă de mulţi ani. Iar poponetele îl tot căutăm de vreo doi ani.

Ne-am trezit că suntem cu câteva sute de hectare în Natura 2000 dar noi încercăm să învingem chestia asta. Încerc să frâng această barieră, să băgăm în reconstrucţie ecologică şi spaţiul acesta unde este buhaiul de baltă şi o să rog pe colegii mei care au buhai de baltă să-mi dea şi mie câţiva ca să îi replantez aici la Buzău. La fel şi câţiva poponeţi", a spus primarul Constantin Toma. 

 

Citeşte şi: România primeşte bani pentru salvarea locurilor de muncă

 

Comisia Europeană a acordat în total 285 de milioane de euro pentru sprijinirea programelor operaționale ale României, Franței și Germaniei din cadrul Fondului social european (FSE).

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul se înscrie în cadrul Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU). Sumnele suplimentare vor sprijini cetățenii în găsirea unor noi locuri de muncă, vor consolida sistemele de educație, de ocupare a forței de muncă și de sănătate și vor contribui la accelerarea redresării în urma crizei provocate de pandemie.

România primește o sumă suplimentară de 234 de milioane de euro pentru programul său operațional privind capitalul uman. Noile fonduri vor contribui la furnizarea de cursuri pentru 168.000 de elevi defavorizați, astfel încât să se compenseze orele de școală pierdute în timpul pandemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik

pixel