Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Primarul municipiului Buzău a declarat, joi, într-o intervenţie la Antena 3, că proiecte de investiţii foarte importante pentru oraş îi sunt blocate din cauză că s-a trezit că o suprafaţă importantă a fost inclusă în "Natura 2000", pentru protejarea a două animale: buhaiul de baltă şi poponetele. De altfel, edilul spune că fiinţele respective nici măcar nu mai trăiesc în zonă.
"Am văzut PNRR şi avem un proiect integrat pentru punerea în valoare a canalului Iazul Morilor, împreună cu lacurile pe care acesta le alimentează. Toate lacurile din Buzău se alimentează de aici. Şi am constatat că prin Natura 2000 avem câteva sute de hectare care sunt blocate pentru protejarea buhaiului de baltă şi a poponetelui. Buhaiul de baltă trăieşte în apă, dar acolo nu mai este apă de mulţi ani. Iar poponetele îl tot căutăm de vreo doi ani.
Ne-am trezit că suntem cu câteva sute de hectare în Natura 2000 dar noi încercăm să învingem chestia asta. Încerc să frâng această barieră, să băgăm în reconstrucţie ecologică şi spaţiul acesta unde este buhaiul de baltă şi o să rog pe colegii mei care au buhai de baltă să-mi dea şi mie câţiva ca să îi replantez aici la Buzău. La fel şi câţiva poponeţi", a spus primarul Constantin Toma.
Comisia Europeană a acordat în total 285 de milioane de euro pentru sprijinirea programelor operaționale ale României, Franței și Germaniei din cadrul Fondului social european (FSE).
Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul se înscrie în cadrul Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU). Sumnele suplimentare vor sprijini cetățenii în găsirea unor noi locuri de muncă, vor consolida sistemele de educație, de ocupare a forței de muncă și de sănătate și vor contribui la accelerarea redresării în urma crizei provocate de pandemie.
România primește o sumă suplimentară de 234 de milioane de euro pentru programul său operațional privind capitalul uman. Noile fonduri vor contribui la furnizarea de cursuri pentru 168.000 de elevi defavorizați, astfel încât să se compenseze orele de școală pierdute în timpul pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...