Bursa de Valori București, între creșteri și scăderi: Ce acțiuni domină topurile
Evoluţii mixte la Bursa de...
Fundaţia viitoarei uzine, care va livra vehicule care să se ridice la standardele NATO, va fi pusă în luna martie. Investiţia iniţială se va ridica la 20 de milioane de leva iar autorităţile locale din Burgas vor finanţa construcţia infrastructurii necesare.
Pregătirile pentru acest proiect au început în 2022. Viitoarea uzină se va întinde pe o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi. Un sistem de panouri fotovoltaice instalat pe acoperiş va contribui la eficienţa energetică a viitoarei uzine.
"Suntem încântaţi că avem oportunitatea de a ne extinde facilităţile internaţionale cu o uzină în Bulgaria, unde am investit în inovaţia şi experţi în apărare de care ţara noastră are nevoie", a declarat proprietarul companiei IAG, antreprenorul Anton Stefov. Potrivit acestuia, este vorba de un proiect important care va impulsiona producţia industrială a Bulgariei. Stefov a mulţumit autorităţilor locale şi naţional pentru eforturile lor care au făcut posibil ca proiectul să demareze la timp.
Specialişti şi experţi bulgari pregătiţi de IAG în întreaga lume vor construi întreaga gamă de produse a companiei, inclusiv noul vehicul blindat 8x8 Rila. Uzina de la Burgas va crea cel puţin 300 de locuri de muncă şi va fi prima facilitate de producţie din Bulgaria care va produce vehicule blindate la standardele NATO.
Mai multe companii bulgare, care sunt partenerii IAG, vor contribui la designul unei serii de drone protejate împotriva interferenţelor electromagentice, care vor fi utilizate pentru salvare, supraveghere şi răspuns în situaţii de urgenţă. Aceste noi produse vor fi construite de asemenea în Bulgaria. Strategia IAG este să investească în industria de apărare din Bulgaria, iar uzina de la Burgas este primul pas în această direcţie.
Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.
Citește și Cetăţenii bulgari alocă mai mulţi bani pentru turism, pentru a contracara inflaţia
Bulgaria devine din ce în ce mai mult o ţară cu patru sezoane de turism, a spus Draganov, comentând creşterea semnificativă a turismului cultural, balnear, viticol şi rural, toamna şi primăvara.
În ultimele trei luni din 2022 s-a înregistrat o creştere cu 10% a sosirilor de turişti în Bulgaria, faţă de 2019, care a fost un an bun, a spus Draganov. O creştere a fost raportată şi în cazul călătoriilor cetăţenilor bulgari în străinătate: 15% în ultimele trei luni ale anului 2022, faţă de aceeaşi perioadă din 2019. ...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...