Bursa a închis ziua pe roșu. Acțiunile Romgaz, în urma celor de la Banca Transilvania
Autor: Matei Ion | 13 sep, 20:41
BUrsa de la București gâfâie
BUrsa de la București gâfâie
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis şedinţa de luni cu toţi indicii în scădere şi cu o valoare a tranzacţiilor de 43,74 milioane de lei (8,8 milioane de euro).

Astfel, indicele principal BET s-a depreciat cu 0,60%, până la 12.327,58 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un recul de 0,59%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,51%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 0,47%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,18%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,66%.

Într-o săptâmână, Bursa București a pierdut 630 milioane lei

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 6,79 milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 5 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom (4,6 milioane lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Socep, în creştere cu 9,21%, urmate de cele ale SSIF BRK Financial Group (+2,56%) şi de cele ale Alro (+2,39%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile companiei Mecanică Fină (-10,87%), Altur (-3,13%) şi Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA (-2,91%).

G Ad:

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro