Bursa pentru ucenici. Oameni selectați de angajatori
Autor: Diana Badea
Data publicării:
Bursă
Bursă
Peste 20 de persoane care au participat, miercuri, la prima ediţie a Bursei pentru ucenici, organizată la Sfântu Gheorghe de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a judeţului Covasna, au fost selectate de către angajatori.

La bursă au participat 11 agenţi economici, care au oferit 97 locuri de muncă pentru ucenici în construcţii, prestări servicii, agricultură, sănătate şi producţie industrială, iar 23 dintre cei 73 de şomeri prezenţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 55 ani, au fost selectaţi de către angajatori.

Reprezentanţii AJOFM Covasna au declarat că bursa a reprezentat un bun prilej de a prezenta ucenicia ca modalitate de formare profesională la locul de muncă.

"Este o bursă specială, o bursă în care vorbim despre ucenici - ucenici însemnând acele persoane care nu au o calificare şi din acest punct de vedere îşi dau acordul să se implice în calitate de angajat - căci ucenicul va fi angajat, iar pe perioada angajării, pe o durată de la un an, doi sau trei ani, pot să înveţe meserie alături de un tutore, un mentor, alături de un responsabil pentru pregătirea lor profesională şi în prezenţa unei entităţi, instituţii care formează partea de teorie, respectiv făcând practica la angajatorul lor", a declarat directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, angajatorul care încheie un contract de ucenicie în condiţiile legii poate primi, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, suma de 2.250 lei pe lună pentru plata fiecărui ucenic.

Rata şomajului în judeţul Covasna a fost, la sfârşitul lunii august, de aproape 3,6%, în uşoară scădere faţă de luna anterioară, în evidenţele AJOFM Covasna fiind înregistrate 3101 persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 480 beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel