Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 1,2%, ajungând la 525,44 puncte, la mică distanță de nivelul record de 526,66.
Indicele francez CAC 40 a condus câștigurile în prima parte a zilei, joi, înregistrând un avans de 1,43%, indicele, la ora 12:30. Indicele german DAX 30 a crescut cu 1,18% iar indicele britanic FTSE 100 a urcat cu 0,38% la aceeași oră.
Liderii băncii centrale din China (PBOC) au anunțat un plan de „cheltuielile fiscale necesare” pentru a îndeplini obiectivul de creștere economică de aproximativ 5% pentru acest an.
Acțiunile chineze au crescut vertiginos, indicele blue-chip CSI300 și indicele Hang Seng din Hong Kong urcând cu peste 4%.
„Există optimismul că Beijingul ar putea oferi mai multe stimulente fiscale în viitor, iar în acest caz am putea asista la menținerea acestei creșteri”, a declarat Fiona Cincotta, analist principal de piață la City Index.
Acțiunile companiilor de lux au ridicat indicele european de referință, LVMH, Hermes, Dior, Kering și Burberry crescând între 5% și 7% în contextul în care firmele europene de lux se bazează foarte mult pe cheltuielile de consum ale Chinei.
De asemenea, se pare că Beijingul ia în considerare injectarea unui capital de până la 1.000 de miliarde de yuani (142,39 miliarde de dolari) în băncile sale de top pentru a le crește capacitatea, în încercarea de a sprijini economia sa aflată în declin.
Sectorul tehnologic european a contribuit, de asemenea, la câștiguri, crescând cu 3,1%, deoarece acțiunile companiilor europene de semiconductori au crescut după ce Micron Technology a estimat venituri peste așteptări datorită cererii pentru inteligență artificială.
O creștere de aproape 4% în sectorul resurselor de bază a susținut, de asemenea, creșterea prețurilor cuprului.
Împotriva acestei tendinței, acțiunile petroliere au avut cele mai mari pierderi 2,4%, deoarece prețurile petrolului au scăzut ca urmare a veștii că principalul exportator, Arabia Saudită, a renunțat la ținta sa privind prețul țițeiului.
Investitorii au așteptat comentariile mai multor membri ai consiliului BCE care vor lua cuvântul în cursul zilei, comentariile președintelui Christine Lagarde, programate pentru 13:30 GMT, fiind în centrul atenției.
Banca Națională a Elveției a redus ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază, marcând a treia astfel de reducere din acest an. Indicele de referință elvețian SMI a câștigat 0,6%.
H&M a scăzut cu 4,1% după ce al doilea cel mai mare retailer de modă listat la nivel mondial a declarat că nu se mai așteaptă să își atingă obiectivul privind marja de profit pentru întregul an, raportând în același timp un profit operațional sub așteptări pentru al treilea trimestru.
Peste ocean, sunt așteptate o serie de discursuri ale oficialilor Rezervei Federale, cu remarcile președintelui Jerome Powell în centrul atenției.
Bursele din SUA
Indicii futures ai burselor americane au crescut joi, în timp ce un val de optimism privind inteligența artificială a cuprins Wall Street în urma previziunilor optimiste ale Micron, în timp ce investitorii așteptau, de asemenea, date economice și remarci din partea președintelui Rezervei Federale Jerome Powell.
Micron Technology a crescut cu 15,8% în premarket trading, după ce producătorul de cipuri de memorie a prognozat venituri mai mari decât se aștepta în primul trimestru, subliniind că cererea de cipuri de memorie utilizate pentru tehnologia AI este robustă.
De asemenea, alte acțiuni ale marilor companii de cipuri au crescut, Nvidia urcând cu 1,2%, Advanced Micro Devices (AMD) avansând cu 2,2% și Broadcom crescând cu 1,7%.
Meta a condus câștigurile cu o creștere de 1,7%, la o zi după prezentarea unei versiuni entry-level a liniei sale de căști de realitate mixtă Quest. Alphabet a crescut cu 1%, Tesla a urcat cu 1,3%, iar Microsoft a crescut cu 0,7% joi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...