Carburanții s-au ieftinit. Prețul benzinei și al motorinei astăzi, 4 decembrie
S-a redus, practic, diferența...
Acțiunile europene au înregistrat o creștere, iar tranzacțiile premarket din SUA au fost mai mari în urma anunțului făcut de Biden, scrie CNN.
Prețurile futuers ale unor importanți indici au crescut, în cazul Dow Jones cu 40 de puncte, sau 0,1%, S&P 500, o creștere de 0,5%, iar contractele futuers de pe indicele Nasdaq au crescut cu 0,8%. Indicele românesc BET a înregistrat o scădere moderată, de 0,03% luni, până la ora 16:50.
Piețele europene au fost în creștere, iar piețele asiatice au închis în mare parte în scădere.
Îndoiala semnificativă cu privire la capacitatea lui Biden de a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump a determinat investitorii de pe Wall Street să calculeze prețul unei victorii a lui Trump în noiembrie. Acest lucru a devenit evident prin așa-numitele ”tranzacții Trump”, în care investitorii au cumpărat acțiuni despre care credeau că programul lui Trump cu tarife ridicate ar putea fi benefic - și, în același timp, au vândut acțiuni legate de energia verde și alte industrii despre care comercianții credeau că politicile lui Trump ar putea fi dăunătoare.
Între timp, un număr mare de economiști au prezis că politicile lui Trump vor agrava problema inflației din America și vor umfla deficitul SUA.
Săptămâna trecută a fost extrem de dură pentru piețele de capital. S&P 500 a înregistrat cea mai slabă performanță de trei zile din 2024, iar indicele european STOXX 600 a înregistrat cea mai slabă performanță săptămânală din octombrie.
Unii analiști se tem că agitația de pe piețele de capital ar putea continua pe măsură ce data alegerilor se apropie.
Piețele europene
Indicele pan-european STOXX 600 a câștigat 1,26% la 16:45, întrerupând cea mai lungă serie de pierderi din ultimele nouă luni, conform Reuters.
Indicele englez FTSE a înregistrat un avans de 0,91% la aceeași oră, indicele de referință din Franța, CAC40, o creștere de 1,44% iar DAX, indicele german o urcat cu 1,50%.
Majoritatea indicilor sectoriali au fost în creștere, conduși de sectorul european de construcții (SXOP) în creștere cu 1,3%.
Incertitudinile politice din Statele Unite și perspectivele restricțiilor comerciale americane au cauzat scăderi ale vânzărilor acțiunilor tehnologice de săptămâna trecută, iar indicele de referință a înregistrat cel mai mare declin săptămânal din 2024. Lipsa de orientare privind politica monetară din partea Băncii Centrale Europene a contribuit, de asemenea, la îngrijorarea investitorilor.
Printre altele, Ryanair a scăzut cu 12,5%, ajungând pe ultimul loc al indicelui STOXX 600, după ce compania aeriană a raportat o scădere cu 46% a profitului trimestrial mult sub estimările analiștilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
S-a redus, practic, diferența...
România a înregistrat o scădere...
BVB a închis cu scăderi de...
Banca Națională a României a...
Un proiect ce face parte din...
Datoria mondială a atins un...
La începutul anului, acest indice era cotat la 6,21%,...
Decizia a fost luată "din...
Trump către Trudeau: „Faceți din Canada un stat...
Forţe ale poliţiei sud-coreene...
La finalul acestui an, Glovo prezintă o analiză a...
Proiectul este detaliat într-un...
Inițiativa vine pe fondul...
Această inițiativă poate consolida poziția celor două...
Potrivit unei analize de...
O etapă strategică în strategia de investiții a...
Moneda euro a înregistrat o scădere semnificativă față...
Este ceva nemaivăzut de la...
Decizia vine după ce, luni, SUA...
Gigantul tehnologic Google a...
Decizia vine pe fondul unei scăderi considerabile a...
Grupaj de ştiri.
Registrul Comerţului...