Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Investiție afacere cu stupi
IDEI DE AFACERI. Cum să-ți pornești business-ul cu partenerul de viață
O stupină poate reprezenta o investiție minimă, o sumă de început de aproximativ 600 de lei, care să presupună achiziționarea unui stup din lemn vopsit în totalitate, complet din punct de vedere al ramelor, podișor, hrănitor, etc, dar și o familie de albine, care înseamnă un număr de câteva mii de albine și o regină. Pe lângă aceste elemente esențiale, o dată cu începerea afacerii va mai fi nevoie și de: un echipament complet care să îți ofere siguranță, respectiv: combinezon integral cu o închidere cu fermoar, mănuși din piele, afumător, colector de polen, centrifugă apicolă, butoi pentru colectare și măturător de miere.
Din punct de vedere al profitului, o medie de aproximativ 70 de stupi, pot aduce tânărului antreprenor de afacere apicolă, un venit de aproximativ 2.000 de lei. 70 de stupi fiind numărul minim care să te ducă și către profit, nu doar către o investiție.
Perioadă recomandată pentru începerea unei afaceri în domeniul apicol este primăvara deoarece familiile de albine se află în plină dezvoltare. Dacă perioadă a fost favorabilă, media pe an a producției de miere se poate ridica aproximativ 50 de kg, dar poate crește și la o medie de 80- 90 kg pe an.
Că ești pasionat de domeniu.
Să lucrezi zilnic într-un mediu sensibil, cu grad de atenție ridicat, nu este deloc ușor, astfel că, dacă nu o faci din pasiune, nu vei vedea nici rezultatele. Trebuie să te asiguri că ai cunoștiințe despre albine și tot ce ține de viața albinelor.
Amplasarea stupilor cu albine necesită un teren, un punct de staționare. Asigură-te că spațiul pe care îl alegi este benefic albinelor, că ai o bază melifera puternică, pentru a le pune la dispoziție albinelor, pe o rază de cel puțin 3 km un cules bun. Este indicat să fie o zonă bogată în vegetație unde să existe rapiță, floarea soarelui, arbuști, arbori de pădure, etc.
Exista modele de stupi verticali, multietajați și Dadant. Fiecare model are propriile avantaje și dezavantaje, așa că asigură-te că alegi modelul care se mulează cel mai bine pe stilul tau de lucru, dar și de resursele de care dispui pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...