Business în domeniul apicol! Preț, investiție și profit
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Creșterea albinelor este o afacere cu potențial
Creșterea albinelor este o afacere cu potențial
Creșterea albinelor este o afacere cu potențial. Mulți dintre tinerii antreprenori sunt deschiși să înceapă o afacere în domeniul apicol, chiar dacă nu știu în totalitate ce presupune acest business. Pentru pasionații de stupărit, domeniul este unul favorabil dezvoltarii, ba mai mult, este genul de afacere care obține profit în scurt timp. Ca în orice alt domeniu, există o mulțime de informații pe care trebuie să le știi. Iată care sunt cele mai importante!

Investiție afacere cu stupi

IDEI DE AFACERI. Cum să-ți pornești business-ul cu partenerul de viață

O stupină poate reprezenta o investiție minimă, o sumă de început de aproximativ 600 de lei, care să presupună achiziționarea unui stup din lemn vopsit în totalitate, complet din punct de vedere al ramelor, podișor, hrănitor, etc, dar și o familie de albine, care înseamnă un număr de câteva mii de albine și o regină. Pe lângă aceste elemente esențiale, o dată cu începerea afacerii va mai fi nevoie și de: un echipament complet care să îți ofere siguranță, respectiv: combinezon integral cu o închidere cu fermoar, mănuși din piele, afumător, colector de polen, centrifugă apicolă, butoi pentru colectare și măturător de miere. 

Din punct de vedere al profitului, o medie de aproximativ 70 de stupi, pot aduce tânărului antreprenor de afacere apicolă, un venit de aproximativ 2.000 de lei. 70 de stupi fiind numărul minim care să te ducă și către profit, nu doar către o investiție. 

Perioadă recomandată pentru începerea unei afaceri în domeniul apicol este primăvara deoarece familiile de albine se află în plină dezvoltare. Dacă perioadă a fost favorabilă, media pe an a producției de miere se poate ridica aproximativ 50 de kg, dar poate crește și la o medie de 80- 90 kg pe an.

Ca să începi această afacere trebuie să fii sigur de următoarele aspecte:

Că ești pasionat de domeniu. 

Să lucrezi zilnic într-un mediu sensibil, cu grad de atenție ridicat, nu este deloc ușor, astfel că, dacă nu o faci din pasiune, nu vei vedea nici rezultatele. Trebuie să te asiguri că ai cunoștiințe despre albine și tot ce ține de viața albinelor.

Că ai un teren.

Amplasarea stupilor cu albine necesită un teren, un punct de staționare. Asigură-te că spațiul pe care îl alegi este benefic albinelor, că ai o bază melifera puternică, pentru a le pune la dispoziție albinelor, pe o rază de cel puțin 3 km un cules bun. Este indicat să fie o zonă bogată în vegetație unde să existe rapiță, floarea soarelui, arbuști, arbori de pădure, etc.

Trebuie să știi modelul de stupi pe care ți-l dorești.

Exista modele de stupi verticali, multietajați și Dadant. Fiecare model are propriile avantaje și dezavantaje, așa că asigură-te că alegi modelul care se mulează cel mai bine pe stilul tau de lucru, dar și de resursele de care dispui pe termen lung. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel