BVB, nouă zi de scădere. Cele mai bune evoluţii: COMCM, Promateris şi Turbomecanica
Autor: Matei Ion | 16 Martie 2023, 19:36
Bursa
Bursa
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de joi, iar valoarea tranzacţiilor a fost de 50,36 milioane de lei (aproximativ 10,24 milioane euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,20%, până la 12.190,82 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat un declin de 0,22%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat în coborâre cu 0,16%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,43%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,01%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a "câştigat" 0,31%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în creştere cu 0,13%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 11,51 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania, care au generat schimburi în valoare de aproape 10,56 milioane de lei, şi de cele ale BRD - 5,15 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COMCM (+14,29%), Promateris (+8%) şi Turbomecanica (+4,28%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Uztel (-14,81%), Condmag (-9,09%) şi Prefab (-7,20%). 

Bursa de la București, sub influența falimentelor din SUA

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni, iar valoarea tranzacţiilor a depăşit uşor 61 milioane de lei (12,4 milioane euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,81%, până la 12.255,19 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o declin de 0,80%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe minus cu 0,89%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,27%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a pierdut 1,5% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 1,92%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a pierdut 1,53% din valoare.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 14,7 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, care au generat schimburi în valoare de aproape 6,3 milioane de lei, şi de cele ale Fondului Proprietatea - 4,9 milioane de lei. Citește mai mult AICI

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT (+11,96%), Societatea de Construcţii Napoca (+8,25%) şi STK Emergent (+5,30%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile COMCM (-11,95%), Erste Group Bank (-5,06%) şi Prebet (-4,26%).  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Crossuri externe