Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,20%, până la 12.190,82 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat un declin de 0,22%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat în coborâre cu 0,16%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,43%.
Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,01%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a "câştigat" 0,31%.
Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a închis în creştere cu 0,13%.
Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 11,51 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania, care au generat schimburi în valoare de aproape 10,56 milioane de lei, şi de cele ale BRD - 5,15 milioane de lei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COMCM (+14,29%), Promateris (+8%) şi Turbomecanica (+4,28%).
Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Uztel (-14,81%), Condmag (-9,09%) şi Prefab (-7,20%).
Bursa de la București, sub influența falimentelor din SUA
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni, iar valoarea tranzacţiilor a depăşit uşor 61 milioane de lei (12,4 milioane euro).
Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,81%, până la 12.255,19 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o declin de 0,80%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe minus cu 0,89%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,27%.
Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a pierdut 1,5% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 1,92%.
Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a pierdut 1,53% din valoare.
Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 14,7 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, care au generat schimburi în valoare de aproape 6,3 milioane de lei, şi de cele ale Fondului Proprietatea - 4,9 milioane de lei. Citește mai mult AICI
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT (+11,96%), Societatea de Construcţii Napoca (+8,25%) şi STK Emergent (+5,30%).
Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile COMCM (-11,95%), Erste Group Bank (-5,06%) şi Prebet (-4,26%). Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Peste 200 de locuitori ai...
Un accident provocat de o...
Administrația Națională de...
Polițiștii de frontieră ai...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Val de căldură extremă în estul...
Donald Trump a semnat legea...
Pompierii anunţă că la mall-ul...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.