BVB. Pierderi pe linie. Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat cea mai mare scădere
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Pierderi pe linie
Pierderi pe linie
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a coborât la 44,24 milioane de lei (8,94 milioane de euro), de la 96,52 milioane de lei (19,5 milioane de euro) în ziua precedentă.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,10%, până la valoarea de 12,847.75 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere de 0,14%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,12%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a încheiat pe minus cu 0,52%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat o scădere cu 0,02%, în timp ce BET-NG, care evaluează cele zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,17%. Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a scăzut cu 0,68%.

BVB închide în scădere. Cele mai tranzacționate acțiuni, Banca Transilvania și Romgaz

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 6,697 milioane de lei, urmate de titlurile Teraplast (4,73 milioane de lei), şi de titlurile OMV Petrom (4,38 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Uztel, care s-au apreciat cu 13,33%, urmate de cele ale Sinteza (+9,38%) şi de Alumil Rom Industry (+2,42%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Transilvania Broker de Asigurare (-8,12%), Biofarm (-7,05%) şi Socep (-5,56%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel