BYD lansează prima mașină în afara Chinei, sfidând noile taxe impuse de SUA
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Byd / Sursa: flickr.com
Byd / Sursa: flickr.com
Constructorul auto chinez BYD a prezentat marți, în Mexic, modelul de camionetă numit Shark, un pick-up hibrid-electric de dimensiuni medii.

Lansarea oferă companiei auto chineze oportunitatea de a-și extinde poziția pe piața nord-americană cu un vehicul care vizează direct operatorii tradiționali Ford, General Motors și Toyota.

Shark este disponibil doar în această țară din America Latină, conform companiei, și este prima dată când cel mai mare producător de vehicule electrice din lume lansează un produs în afara țării sale de origine.

BYD a ales Mexicul datorită creșterii rapide a cererii de camionete din această țară, a declarat șefa diviziei pentru Americi, Stella Li.

Modelul este menit să soluționeze dezavantajele pickup-urilor tradiționale, cum ar fi consumul ridicat de combustibil și manevrabilitatea, a adăugat Li.

Noul model Byd Shark

Acesta va intra în Mexic în competiție cu camionete compacte și de dimensiuni medii, precum Toyota Tacoma și Ford Ranger. Cu toate acestea, este mai scump decât majoritatea mărcilor celor două vehicule concurente, cu un preț de pornire de 899.980 pesos (53.442,68 dolari) pentru Shark GL și 969.800 pesos (57.588,73 dolari) pentru Shark GS, modelul premium.

Dimensiunile și caracteristicile Shark sunt în concordanță cu cele ale vehiculelor oferite în SUA, o piață despre care BYD nu a vorbit în prezentarea sa de marți. Președintele american Joe Biden a anunțat marți noi tarife pentru produsele chinezești, inclusiv o nouă taxă de 100% pentru vehiculele electrice chinezești.

Reprezentanta americană pentru comerț, Katherine Tai, a declarat ulterior că Statele Unite analizează tarifele pentru importurile din Mexic.

Shark poate parcurge până la 100 km înainte de a fi nevoie ca bateriile mașinii să fie reîncărcate, potrivit unei broșuri BYD, și până la 840 km folosind atât sistemele electrice, cât și cu combustie.

Camioneta consumă 7,5 litri de combustibil la 100 km parcurși, mai arată broșura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel