Câți bani a luat România de la Uniunea Europeană. Ultimele cifre

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Rovana Plumb
Rovana Plumb
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, afirmă că la nivelul întregii ţări au fost depuse, în actualul exerciţiu financiar, proiecte pe fonduri europene în valoare de 39 de miliarde de euro, din care au fost deja contractate aproape 21 de miliarde, iar până în prezent nu s-au înregistrat corecţii financiare, pentru că modul de lucru al beneficiarilor s-ar fi îmbunătăţit faţă de exerciţiul financiar 2007-2013, transmite Agerpres.

Rovana Plumb a fost prezentă la Arad la o întâlnire cu primari, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi alţi beneficiari de fonduri europene, în urma căreia a declarat, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Arad sunt semnate şi sunt în implementare 991 de contracte cu finanţare europeană, cu o valoare de 11 miliarde de lei.

Ministrul a spus că la nivel naţional au fost deja depuse proiecte pentru fonduri europene în cuantum de 39 de miliarde de euro.

"La nivelul întregii ţări sunt depuse proiecte în valoare de 39 miliarde de euro, din care noi am contractat până în momentul de faţă aproape 21 de miliarde de euro", a spus Rovana Plumb.

Citește și: Rata de contractare a fondurilor europene a ajuns la 54% în 2018

Ministrul a precizat că din 1 august 2017 şi până în prezent au intrat în România 8,6 miliarde de euro, iar corecţii financiare nu există deocamdată în acest exerciţiu financiar.

"Nu avem nicio corecţie financiară de când a început actuala perioadă de programare, iar asta datorită modului în care beneficiarii lucrează, pentru că s-a învăţat din exerciţiul financiar anterior, şi a modului în care colegii mei din minister vin înaintea beneficiarilor cu sprijin în aşa fel încât să se evite corecţiile financiare. Este de felicitat faptul că beneficiarii de fonduri europene au învăţat lecţia din exerciţiul financiar anterior şi iată că suntem în 2019 şi nu avem corecţii financiare", a spus Romana Plumb.

Ministrul nu a putut preciza la ce nivel s-au ridicat corecţiile financiare în exerciţiul bugetar trecut, precizând că va transmite ulterior presei această informaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com

pixel