Ce profit face una din cele două bănci care au rezistat în România
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Alpha Bank România
Alpha Bank România
Alpha Bank România, una din cele două bănci grecești care mai rezistă în România, a obţinut în 2018 un profit brut înainte de impozitare de 20,9 milioane de euro, acesta fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, informează un comunicat. 

”Indicatorii financiari de la sfârşitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creştere organică, pe care Alpha Bank România a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menţinut şi anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, confirmând încă o dată încrederea clienţilor noştri. Rămânem dedicaţi obiectivului de creştere a intermedierii financiare care să conducă la creşterea bunăstării în România", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al băncii. 

Citește și:Ratingul Alpha Bank România, confirmat de Moody's

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel