Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Dacă aveți 300.000 de euro pentru un apartament sau o casă într-o mare metropolă mondială, câți metri pătrați credeți că vă puteți oferi? Prezentă în peste 80 de țări ale lumii, agenția imobiliare Century 21 a încercat un răspuns. Totuși, rezultatul acestui studiu nu trebuie luate drept literă de lege, pentru că orașe recunoscute pentru prețurile ridicate la active imobiliare, precum Monaco, Hong Kong sau Geneva, nu sunt luate în calcul.
Cu toate acestea, concluziile analizei oferă o imagine clară a disparităților existente pe glob când vine vorba de locuințe. Fără să surprindă, Londra este capitala care practică cele mai excentrice, dacă se poate spune așa, prețuri, chiar dacă Brexitul bate, practic, la ușă. Deci, cu 300.000 de euro cineva își poate permite numai 18 metri pătrați în orașul de pe Tamisa.
Capitala britanică este urmată, îndeaproape, de New York, cu 20 de metri pătrați. San Francisco, unde sunt concentrate toate start-upurile din Silicon Valey, completează podiumul, cu 28 de metri pătrați pentru 300.000 de euro. Paris apare pe poziția a patra, cu 31 de metri pătrați.
La celălalt capăt al clasamentului se află Cap Town, în Africa de Sud, cu 600 de metri pătrați. Deloc anormal, Australia este mai puțin scumpă decât țările occidentale. Cu suma indicată pot fi plătiți 114 metri pătrați la Sydney, în capitala țării, și chiar 400 mp la Melbourne.
Pe alte piețe aflate în atenția agenției Century 21 surprizele apar pretutindeni. Spre exemplu, prețurile au explodat în Europa centrală. Rezultatul: cu 300.000 de euro la Praga se pot cumpăra 80 de metri pătrați, la Bratislava 85 mp, adică mai puțin decât la Bruxelles (90 mp) sau Porto (97 mp).
Dar, dacă acest clasament va fi refăcut peste un an, cu siguranță nu va mai fi la fel. ”La Tokyo, prețurile au crescut cu 30% după ce, în 2021, s-a anunțat că orașul va găzdui Jocurile olimpice în 2020. Dar pe fondul unei scăderi a populației, prețurile au început să coboare”, au explicat analiștii agenției.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...