Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"Să creşti PIB/capita în 5 ani peste media Uniunii Europene este, desigur, o metaforă folosită de regulă în basmele cu Harap Alb. Cum să creşti PIB/capita când tu scazi de fapt PIB-ul prin măsurile luate şi numai în acest an ai o scădere de PIB nominal de 30 miliarde lei (pe estimarile S&P)? Ca să ajungi la media actuală UE a PIB/capita ar trebui să ai o putere de cumpărare de 16.818 euro/locuitor."
Majorarea pensiilor cu mai mult de 10%. Soluția propusă
"În prezent ai 11.434 euro/locuitor. Eu ce să inteleg? Că reducem populaţia la 13,022 milioane rezidenţi sa să ajungem la media UE PIB/capita? Ce facem, gonim milioane de persoane din ţară? Sau că vom creşte PIB nominal la 1558,79 miliarde lei adică 322 miliarde euro (adică creşti PIB-ul cu 100 miliarde euro în 5 ani)??? 100 miliarde euro pe 5 ani, înseamnă 20 miliarde euro pe an, adică o creştere economică medie de 6% pe an şi cu inflatii medii de 4% pe an - hotârâti-vă ce vreți că nu s-a inventat creşterea economică fără efect în inflaţie (când spun creştere economică ma refer la PIB real, fara inflație!!!"
"Doar dacă transformi apa în aur! Sau mai știi, poate vine mâine Guvernul si dă 1 mie de euro pe an, din pix, pentru fiecare cetăţean ca "să trăiţi bine". Nu ştiu ce fumează unii dar eu atâta laudă pe nimic nu am văzut din vremea comunismului, când se realiza planul cincinal în trei ani şi aveam o ţară multilateral dezvoltată (mai mult lateral decât multi, e drept). Ca să dăm cu apă rece şi vie pe realitate, tocmai ce a scăzut puterea de cumpărare cu 3,4% în ultima lună şi cu 4,8% faţă de decembrie 2019. Asta în timp ce inflația este 2,7%. Adică o pierdere de putere cumpărare netă de 7,5% de la începutul anului. Să tot creşti PIB/capita în sărăcie!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...