"Suma necesară pentru dublarea alocațiilor copiilor începând cu data de 1 august este de 3,2 miliarde lei, nu de 6, nu de 7 cum greșesc unii oficiali. Banii se pot lua, prin relocare, de la capitolul bunuri și servicii. Amintesc că, la acest capitol de "bunuri și servicii" în anii cu 28 de ministere erau cuprinse sume de 44 miliarde lei pe an. Anul acesta, cu 16 ministere sunt cuprinse sume de 51 miliarde lei. Cu 7 miliarde lei mai mult!!!"
Budăi: Domnule ministru, ieşiţi public astăzi de ziua copiilor şi majoraţi-le alocaţiile
Analistul a spus că banii se pot lua, prin relocare, de la capitolul bunuri și servicii
"Costurile cu stocurile de materiale de protecție din capitolul de bunuri și servicii în perioada pandemiei au fost de până la 2 miliarde lei.(nu vă fac calculul că de fapt aceste 2 mld provin din realocare de la fondul de rezerva, ceea ce ar conduce la creșterea sumei alocate capitolului cu bunuri si servicii la 53 mld lei, ca să nu vă pierd in cifre)."
Câciu a declarat că la bunuri și servicii se găsesc și bani de pensii.
"Aceste costuri cu materialele de protecție erau necesare, le scadem din cele 51 de miliarde, rămân 49 miliarde lei bunuri și servicii și evident, rămâne întrebarea de ce cheltui mai mult cu 5 miliarde lei când ai un aparat administrativ mai mic? În mod normal, aici, la bunuri și servicii, ar trebui să ai maxim 40 de miliarde lei(și uite cum se gasesc și banii de pensii pe capitolul transferuri de la bugetul de stat)."
Analistul economic susține că de la 1 august alocațiile se pot dubla fără a dezechilibra bugetul de stat.
"Revenind deci, fara a crea deficit suplimentar, alocațiile copiilor pot fi dublate de la începutul lunii august fără a dezechilibra bugetul de stat ci doar prin realocări de sume și chivernisirea corectă a cheltuielilor bugetare. Sunt bani de alocații! Îmi cer scuze că, de ziua voastră, legile care vă privesc nu sunt aplicate.Să sperăm că va fi bine, chiar dacă trăim în epoca lui "n-am"!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...