Știrile dimineții. Cele mai importante informații la început de zi
Grupaj de știri.
În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar. Președintele CCIB a subliniat faptul că dezvoltarea relațiilor de cooperare cu R. P. Chineză este o componentă importantă în strategia Camerei bucureștene, o dovadă în acest sens fiind cele 12 acorduri de cooperare încheiate cu organizații similare din această țară. În acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit oaspeților despre evenimentele organizate în colaborare cu parteneri de pe piața chineză, care au contribuit în ultimii ani la consolidarea legăturilor economice și comerciale bilaterale, amintind două evenimente majore: forumul economic organizat în marja reuniunii 16+1 de la București și pavilionul românesc organizat de CCIB la expoziția internațională de la Ningbo.
În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu colaborarea între Camera bucureșteană și CCIRC ar trebui să se axeze pe organizarea unor evenimente care să contribuie la creșterea exporturilor românești pe piața chineză și, în consecință, la corectarea dezechilibrului balanței comerciale. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a invitat oaspeții să ia în calcul semnarea unui acord de colaborare cu CCIB.
Președintele CCIRC a apreciat activitatea Camerei bucureștene și a exprimat întreaga deschidere în vederea dezvoltării unei relații de cooperare durabile, pentru promovarea produselor românești pe piața chineză, dar și pentru atragerea de investiții chineze în România. Nicolae Vasilescu a făcut o prezentare amplă a activității CCIRC, punctând implicarea organizației sale în activități menite să contribuie la mai buna cunoaștere a companiilor din cele două țări și sprijinul acordat companiilor românești pe piața chineză, inclusiv prin reprezentanții locali.
R. P. Chineză este un partener economic şi comercial major pentru România. La nivelul anului 2018, schimburile comerciale româno-chineze au atins un nivel record, depășind pentru prima dată 6 miliarde USD (0,9 miliarde USD export și 5,2 miliarde USD import). China este a cincea piață de origine a produselor intrate în România, dar numai a douăzecea piață de destinație a exporturilor românești. China ocupă locul 20 în clasamentul statelor de origine a investițiilor străine în România, cu 12.597 firme cu capital chinez, înregistrate, având un capital social total subscris de 406,1 mil. USD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de știri.
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...
Această ajustare reflectă...
Când ar putea fi adoptată o...
Poate fi un simplu joc de glezne, o încercare de...
WhatsApp continuă să-și îmbunătățească funcția de...
Ministrul Energiei a făcut bilanțului anului 2024, unul...
Decizia vine pe fondul unor controverse globale legate...
O tranzacție de peste 5...
Pe scurt, prețurile la carburanți au crescut.
Președintele ales a lansat un...
Un proiect revoluționar...
Ungaria caută o soluție pentru...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...
O descoperire istorică a fost...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...