Camera Lorzilor a modificat acordul pentru Brexit
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană
Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană
Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană propuse de premierul Boris Johnson, informează AFP.

Guvernul conservator nu este susţinut de o majoritate în camera superioară a legislativului, deci proiectul de lege va fi retrimis Camerei Comunelor. În camera inferioară, conservatorii au însă majoritatea, deci textul va fi readus probabil la forma iniţială, apreciază agenţia.

Bogații lumii se strâng la Davos. Boris Johnson boicotează evenimentul

Camera Lorzilor a adoptat cu 300 de voturi pentru şi 220 împotrivă un amendament propus de laburistul Alf Dubs, conform căruia s-ar menţine şi după Brexit dreptul la reîntregirea familiei pentru refugiaţii minori neînsoţiţi, existent în Uniunea Europeană. Acesta a fost omis din actuala formă a legii, la fel ca şi obligaţia guvernului de a informa parlamentul despre orice tratative cu UE pe acest subiect. Un purtător de cuvânt al cabinetului a dat însă asigurări că protecţia copiilor vulnerabili va rămâne o prioritate.

Cu un vot mai strâns - 239 pentru şi 235 împotrivă - lorzii au adoptat şi un amendament care garantează Scoţiei şi Ţării Galilor posibilitatea de a-şi susţine punctele de vedere la negocierile cu UE după Brexit. Un alt amendament, votat de Camera Lorzilor luni, permite cetăţenilor europeni cu reşedinţa în Regatul Unit să obţină o dovadă scrisă a dreptului de şedere, după retragerea ţării din UE. Până acum, Camera Lorzilor a retrimis acordul Camerei Comunelor de cinci ori. Versiunea finală, aprobată de regina Elisabeta a II-a, va trebui ratificată ulterior de Parlamentul European.

După 31 ianuarie, data oficială a Brexit-ului, va urma o perioadă de tranziţie în care se vor negocia relaţiile viitoare între Londra şi Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel