Când ar putea fi reintroduse RESTRICŢIILE. Explicaţiile lui Alexandru Rafila
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministrul Sanatatii
Ministrul Sanatatii
Ministrul Sănătăţii a explicat, miercuri, în ce situaţii s-ar putea lua în calcul reintroducerea restricţiilor Covid. 

„Preocuparea noastră a fost legată de propunerile de ridicare etapizată a restricțiilor, au fost făcute în corelație cu numărul de persoane internate în spital și mai ales cu numărul de persoane internate în secțiile de terapie intensivă. Atât timp cât această infecție nu va afecta sau va avea un impact mic asupra capacității de acordare a asistenței medicale, nu vor fi niciun fel de probleme.

Vom monitoriza acest lucru și probabil că dacă va exista un trend rapid ascendent care să ducă, de exemplu, la aglomerarea secțiilor de terapie intensivă, împreună cu cei care au această expertiză de la nivelul instituțiilor de sănătate publică și, bineînțeles, cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului, vom veni ca să putem să discutăm o astfel de problemă, dar nu aș vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism prin care restricțiile vor fi reintroduse”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu comprimatele de Iodură de potasiu. Anunţul ministrului Rafila

 

Alexandru Rafila a declarat că la Antibiotice Iași s-a încheiat producția a 30 de milioane de comprimate de Iodură de potasiu, iar 20 de milioane au fost distribuite deja DSP-urilor, urmând ca până la sfârșitul săptămâmii întreaga cantitate să ajungă în județe.

„Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare și o catagrafie a persoanelor din grupe de vârste. O avem la nivel național și județean, dar acuma mergem puțin mai în profunzime și așteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenționăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie către distruibuirea acestor comprimate la pacienții de pe propriile liste”, a spus Rafila.

Ministrul Rafila a explicat că această campania de distribuire a comprimatelor va fi dublată în perioada imediat următoare de o campanie de informare. Aceasta ar urma să explice modul de utilizare a acestor comprimate, „care nu trebuie în niciun caz luate de către persoane decât în cazul unei recomandări exprese într-un anumit moment, în cazul unui incident nuclear”. Ministrul Sănătății a spus că aceste recomandări vor conține și detalii despre modul de păstrare a acestor comprimate.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel