Cântăreața Lara Fabian, obligată să-și vândă casa din Canada la preț redus
Autor: Simona Haiduc | 16 Martie 2023, 23:06
Noile reglementări legislative impun decizii dureroase
Noile reglementări legislative impun decizii dureroase
Un lac privat și o sală de sport. În ciuda acestor două mari atuuri, cântăreața Lara Fabian nu a putut să-și vândă vila din Canada, situată în pădurea Bromont, Quebec

Proprietatea a fost scoasă la vânzare încă din vara anului trecut. Prețul inițial a fost de 3 milioane de dolari canadieni sau puțin peste 2 milioane de euro. Pentru cei care vor un lac privat, un peisaj de vis și o vilă minunată, suma nu pare exagerată. Dar nu, casa nu s-a vândut. Astfel că prețul cerut a fost coborât la 2,6 milioane de dolari, adică în jur de 1,8 milioane de euro. 

Vila cu trei etaje în care artista a locuit împreună cu partenerul de viață și fiica ei, a oferit tot ce și-a dorit: trei dormitoare, două băi, două sufragerie, o sală de sport complet utilată, un lac superb, mulți copaci, un adevărat paradis de verdeață întins pe trei hectare. Viitorii proprietari vor primi inclusiv aproape toată mobila din casă. 

Un decor atemporal

Decorul, din lemn și piatră, este atemporal și poate atrage toate generațiile de cumpărători. În interior, livingul dispune de un șemineu din piatră caldă. Primul dormitor, totul în alb, lasă să pătrundă lumina naturală. Spațioasă, bucătăria este dominată de o ”insuliță” acoperită cu un blat de marmură. Al doilea dormitor, mai original, este ușor mansardat și are un balansoar. Cat despre bai, acestea joaca pe alb dar si pe negru, culori elegante. Imobilul, construit în 2006, se încadrează perfect în peisaj. Pereții exteriori sunt placați cu lemn, acoperișul fiind înclinat, tipul regiunii. În plus, este o liniște aproape infernală, proprietatea fiind departe de orice drum intens circulat. 

De ce nu s-a vândut o asemenea frumusețe? De vină este, cu siguranță, și prețul. Potrivit Canadian Real Estate Association, prețurile imobiliarelor au crescut cu 21% în 2021. Creșterea ratelor ipotecare a dus la scăderea numărului de cumpărători, care nu pot plăti ratele. Multe proiecte imobiliare și șantiere abia deschise au fost abandonate. Potrivit unui raport al Institutului Statistics Canada publicat la sfârșitul lunii noiembrie, „valoarea medie a imobilelor a scăzut cu 5,2% în al doilea trimestru al anului 2022”. Nici produsele de lux nu au fost cruțate. 

De la 1 ianuarie, non-canadienii nu mai pot cumpăra proprietăți rezidențiale în Canada pentru următorii doi ani, cu excepția imigranților rezidenți permanenți. Scopul este de a asigura un acces mai larg la achiziție pentru canadieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se cere închiderea celui mai mare câmp gazifer din Europa

Șeful Shell Olanda consideră că guvernul Țării de Jos ar...

Cum vă ajută ChatGPT să vă planificați vacanța

Recomandări de hoteluri, rezervări de bilete......

Noua ordine mondială și ce înseamnă BRICS

Acronimul a început ca un termen oarecum optimist pentru...

Grevele din Franța scumpesc gazele în Europa

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au...

România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă

România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o...

Ikea, la un pas de vânzarea fabricii din Rusia

Tranzacţia a ajuns pe ultima sută de metri.

EximBank își schimbă numele

Banca de Export Import a României - EximBank SA va deveni Exim Banca...

Crossuri externe