Cântăreața Lara Fabian, obligată să-și vândă casa din Canada la preț redus

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Noile reglementări legislative impun decizii dureroase
Noile reglementări legislative impun decizii dureroase
Un lac privat și o sală de sport. În ciuda acestor două mari atuuri, cântăreața Lara Fabian nu a putut să-și vândă vila din Canada, situată în pădurea Bromont, Quebec

Proprietatea a fost scoasă la vânzare încă din vara anului trecut. Prețul inițial a fost de 3 milioane de dolari canadieni sau puțin peste 2 milioane de euro. Pentru cei care vor un lac privat, un peisaj de vis și o vilă minunată, suma nu pare exagerată. Dar nu, casa nu s-a vândut. Astfel că prețul cerut a fost coborât la 2,6 milioane de dolari, adică în jur de 1,8 milioane de euro. 

Vila cu trei etaje în care artista a locuit împreună cu partenerul de viață și fiica ei, a oferit tot ce și-a dorit: trei dormitoare, două băi, două sufragerie, o sală de sport complet utilată, un lac superb, mulți copaci, un adevărat paradis de verdeață întins pe trei hectare. Viitorii proprietari vor primi inclusiv aproape toată mobila din casă. 

Un decor atemporal

Decorul, din lemn și piatră, este atemporal și poate atrage toate generațiile de cumpărători. În interior, livingul dispune de un șemineu din piatră caldă. Primul dormitor, totul în alb, lasă să pătrundă lumina naturală. Spațioasă, bucătăria este dominată de o ”insuliță” acoperită cu un blat de marmură. Al doilea dormitor, mai original, este ușor mansardat și are un balansoar. Cat despre bai, acestea joaca pe alb dar si pe negru, culori elegante. Imobilul, construit în 2006, se încadrează perfect în peisaj. Pereții exteriori sunt placați cu lemn, acoperișul fiind înclinat, tipul regiunii. În plus, este o liniște aproape infernală, proprietatea fiind departe de orice drum intens circulat. 

De ce nu s-a vândut o asemenea frumusețe? De vină este, cu siguranță, și prețul. Potrivit Canadian Real Estate Association, prețurile imobiliarelor au crescut cu 21% în 2021. Creșterea ratelor ipotecare a dus la scăderea numărului de cumpărători, care nu pot plăti ratele. Multe proiecte imobiliare și șantiere abia deschise au fost abandonate. Potrivit unui raport al Institutului Statistics Canada publicat la sfârșitul lunii noiembrie, „valoarea medie a imobilelor a scăzut cu 5,2% în al doilea trimestru al anului 2022”. Nici produsele de lux nu au fost cruțate. 

De la 1 ianuarie, non-canadienii nu mai pot cumpăra proprietăți rezidențiale în Canada pentru următorii doi ani, cu excepția imigranților rezidenți permanenți. Scopul este de a asigura un acces mai larg la achiziție pentru canadieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru

pixel