MOL. Capacitatea de rafinare în Ungaria, în parametri dar crește ”turismul” de aprovizionare

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
În timp ce carburanţii se vând cu preţuri record, angajaţii MOL România se plâng de condiţiile care le sunt oferite de către companie / Foto: Facebook
În timp ce carburanţii se vând cu preţuri record, angajaţii MOL România se plâng de condiţiile care le sunt oferite de către companie / Foto: Facebook
MOL Ungaria spune că aprovizionarea cu petrol nu a avut de suferit.

Aprovizionarea cu ţiţei a Ungariei este neîntreruptă, iar rezervele şi capacitatea de rafinare ale companiei MOL sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de combustibil ale ţării, se arată într-un comunicat remis, miercuri seara, de companie, agenţiei ungare de presă MTI.

Potrivit documentului, compania monitorizează tendinţele pieţei internaţionale şi analizează în permanenţă care sunt măsurile necesare pentru a asigura o aprovizionare echilibrată a Ungariei la nivel naţional.

"Aş dori să subliniez că, şi în situaţia actuală, MOL este capabilă să aprovizioneze Ungaria cu combustibil. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că sarcina la staţiile de alimentare trebuie restabilită la un nivel apropiat de cel anterior. Acesta este cel mai important pas deoarece cererea de combustibil a crescut semnificativ: pe de o parte din pricina traficului de tranzit care trece prin Ungaria, iar pe de altă parte din cauza creşterii "turismului" în vederea achiziţionării de combustibil. În ţările din jur, preţul combustibilului pe litru este cu 100-150 de forinţi (1,3-1.96 lei) mai mare şi evident că fiecare transportator şi maşină care tranzitează Ungaria alimentează aici", a declarat Zsolt Hernádi, Preşedinte Director General al companiei MOL, citat în documentul companiei și preluat de MTI.

În ultimele săptămâni s-au produs schimbări majore pe piaţa internaţională: cotaţiile ţiţeiului au crescut la un nivel fără precedent. În plus, ca urmare a războiului ruso-ucrainean, multe ţări europene nu mai achiziţionează ţiţei rusesc, motiv pentru care devine mai dificilă aprovizionarea rafinăriilor din aceste state. Va mai dura recuperarea din alte surse a ţiţeiului rusesc pierdut. În cazul companiei MOL nu există o astfel de problemă. În prezent produce combustibil la capacitate maximă în cantităţile obişnuite şi răspunde nevoilor consumatorilor, se arată în comunicatul companiei petroliere ungare.

Citește și: Cum afli prețul benzinei la cea mai apropiată stație

Ungaria a plafonat prețul la combustibili

Săptămâna trecută, după ce prețurile combustibililor au fost plafonate de guvernul de la Budapesta, MOL a spus că pierde câte 0,45 de lei la fiecare litru vândut în Ungaria.

Potrivit MOL, compania respectă decizia Guvernului Ungariei cu privire la preţul carburanţilor şi îşi informează clienţii, aşa cum prevede hotărârea de guvern.

În acelaşi timp, compania a specificat că situaţia se poate schimba în funcţie de situaţia pieţei mondiale şi a evoluţiei cursului de schimb valutar dolari-forinţi. Preţul petrolului Brent creşte în mod constant, zilele acestea a depăşit, pentru prima dată din 2014 încoace, 100 de dolari pe baril, iar forintul s-a depreciat semnificativ faţă de dolar. Toate acestea afectează şi preţurile en gros, a subliniat MOL, săptămâna trecută. CItețte mai departe AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel