Directori de la marile companii energetice, inclusiv TotalEnergies din Franța și RWE din Germania, au declarat la conferința desfășurată la Amsterdam pe tema Europe Flame Gas and GNL că, pe lângă temperatură, marile riscuri din iarna viitoare sunt legate și de redresarea cererii din China și de stabilitatea fluxurilor de aprovizionare.
De ce este important
Țările Uniunii Europene au depus eforturi pentru a înlocui combustibilul rusesc după ce Moscova a ordonat invadarea Ucrainei, în 2022, iar importurile de GNL au jucat un rol esențial în înlocuirea unei părți substanțiale a livrărilor de conducte rusești. În aceste condiții, Europa a devenit cel mai mare importator de GNL din lume, depășind China, cu 134 de miliarde de metri cubi de GNL importat.
Declarații cheie:
Cara MacDonald, manager la RWE SUPPLY AND TRADING (GERMANIA)
„Dacă am fi avut o iarnă rece sau dacă avem o iarnă rece anul acesta ori anul viitor, flexibilitatea de partea cererii va scădea mai semnificativ.
„În Europa, am gestionat situația reducând cererea, dar putem continua să procedăm la fel și pe mai departe? Capacitatea de a crește flexibilitatea din partea ofertei este limitată”.
Patrick Dugas, șef departament GNL, la TotalEneregies
„Europa rămâne o piață premium, la fel ca Asia, așa că am putea vedea în lunile sau anii următori o concurență mai mare între cele două bazine din Europa și Asia în ceea ce privește atractivitatea mărfurilor cu GNL pe plan economic.
„Este important să evidențiem motorul cheie al cererii și ofertei globale, care este China. Redresarea Chinei va fi o caracteristică a peisajului GNL în următorii ani”.
Marco Saalfrak, AXPO SOLUTIONS
"În realitate, Europa nu a testat o situație foarte dificilă, pentru că a cunoscut doar ierni blânde. Dacă iarna următoare este foarte friguroasă și există o situație precum un uragan în Statele Unite sau orice altceva, atunci lucruile vor fi diferite"
„Vedeți că Europa merge bine. Avem niveluri bune de stocare și totul este bine, dar din nou acest lucru se poate schimba și foarte repede”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...
Declarația SAF-T pentru iunie...
Leul s-a apreciat luni, 14...
Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...
Prețurile carburanților pe 14...
ROBOR și IRCC, în scădere...
Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Proiectul noii legi a...
E.ON Drive Infrastructure...
Administraţia Naţională de...
Decizia Curții Constituționale...
Bitcoin a depășit luni, pentru prima dată, pragul de...
Numărul lucrătorilor străini...
Canicula şi disconfortul termic...
China a încheiat primul...
Bruxelles-ul prelungește suspendarea contramăsurilor...
BVB a câştigat aproape nouă...
Investitorii globali au...
Scope Rating a îmbunătăţit...
Fondurile de pensii...
Peter Magyar promite un „New...