Producţia de energie electrică şi termică va scădea în 2025
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Rata vaccinării în judeţe precum Suceava, Giurgiu şi Botoşani, unde ponderea angajaţilor în totalul populaţiei este între 13 şi 17%, este cea mai redusă, de doar 16-17%. În Bucureşti, Cluj sau Sibiu, unde rata de angajare este între 35 şi 50%, rata de vaccinare este între 35 şi 45%. Coeficientul de corelaţie este de 0,86, ceea ce indică statistic o corelaţie puternic pozitivă, notează Mediafax care citează ZF.
„Salariaţii sunt într-o mai mare măsură vaccinaţi decât cei ocupaţi în agricultura de subzistenţă, pentru că au un nivel de educaţie mai ridicat şi un contact mai strâns cu internetul, cu informarea, ceea ce duce la ponderi mai mari ale vaccinaţilor în rândul acestei categorii de populaţie“, a explicat prof. dr. Dumitru Sandu de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.
Bilanț COVID-19. Cifre ÎNGRIJORĂTOARE! Explozie de cazuri noi
În Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timiş şi Braşov, cele mai puternice centre de business, unde sunt şi cei mai mulţi angajaţi raportaţi la populaţia totală, s-au înregistrat şi cele mai ridicate niveluri ale ratei de vaccinare împotriva COVID-19. În schimb, în judeţe precum Giurgiu, Vaslui, Botoşani, Călăraşi, Teleorman sau Suceava, unde sunt rate mici de angajare (sub 17% din totalul populaţiei), şi rata de vaccinare este mult sub media naţională.
„Corelaţia este, în bună măsură şi o reflectare a altei mari probleme pe care o are România, şi anume ruptura dintre urban şi rural. Salariaţii sunt în principal în mediul urban sau în comunele apropiate de oraşe. La începutul lunii august, rata de vaccinare din oraşe era de 28%, dublă faţă de cea din rural. Este şi un efect al rupturii consistente la nivel de informare, nivel de educaţie din urban şi din rural“. Profesorul Dumitru Sandu spune că rata de vaccinare este un fenomen generat de trei categorii de factori: nivel de dezvoltare, rata de infectare care a existat la nivelul unităţii terioriale respective şi locul în care se află judeţul în circuitul de comunicări. Aceşti factori arată că incidenţa vaccinării nu ţine de mentalităţile oamenilor, ci mai degrabă de nivelul de dezvoltare al fiecărui judeţ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Este estimarea Comisiei Naționale de Strategie și...
Ministrul Mediului, Mircea...
Nu mai există atractivitate...
China și-a construit o reputație solidă în explorarea...
Apărarea, energia, resursele...
Renault a surprins anul trecut...
Decizia vine în urma unei...
Uniunea Europeană reunește țări cu istorii, structuri...
China face un pas înainte în cursa înarmărilor,...
Decizia vine la doar trei zile după ce compania a...
Donald Trump și-a teiterat...
Totul trebuie să se rezolve în...
Discounturile la aur au crescut...
Grupaj de știri.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...