Care este responsabilitatea băncii atunci când îți este furat cardul. Declarațiile directorului ANPC, Paul Anghel

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Card bancar / sursa foto: Freepik.com
Card bancar / sursa foto: Freepik.com
Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dat câteva indicații pentru cei rămân fără cardurile bancare și le dispar sume de bani de pe acesta. El a vorbit despre care este responsabilitatea băncii în acest caz.

Deţinătorul de card beneficiază de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate dacă nu a dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul acestuia, dacă a anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furt/pierdere, notează Paul Anghel, director general la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe pagina sa de Facebook.

Acesta a transmis o serie de sfaturi pentru limitarea responsabilităţii pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate.

"Poţi fi liniştit ştiind că instituţia financiară care a emis cardul tău nu te consideră responsabil pentru tranzacţii neautorizate. În calitatea ta de deţinător de card, protecţia se aplică la achiziţiile realizate de dumneavoastră în magazin, telefonic, online sau prin intermediul unui dispozitiv mobil. Ca deţinător de card, beneficiaţi de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate dacă nu aţi dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul cardului, dacă aţi anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furtul sau pierderea cardului. Dacă sunteţi de părere că a existat o utilizare frauduloasă a contului dumneavoastră sau vă încadraţi în condiţiile prezentate mai sus, puteţi fi relaxat ştiind că beneficiaţi de protecţie. Pentru mai multe garanţii cu privire la tranzacţii neautorizate, trebuie să contactaţi instituţia emitentă a cardului dumneavoastră", a scris Paul Anghel.

Oficialul ANPC a precizat că protecţia nu se aplică şi cardurilor comerciale, cardurilor preplătite neînregistrate sau cardurilor-cadou. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel