Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Deţinătorul de card beneficiază de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate dacă nu a dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul acestuia, dacă a anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furt/pierdere, notează Paul Anghel, director general la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe pagina sa de Facebook.
Acesta a transmis o serie de sfaturi pentru limitarea responsabilităţii pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate.
"Poţi fi liniştit ştiind că instituţia financiară care a emis cardul tău nu te consideră responsabil pentru tranzacţii neautorizate. În calitatea ta de deţinător de card, protecţia se aplică la achiziţiile realizate de dumneavoastră în magazin, telefonic, online sau prin intermediul unui dispozitiv mobil. Ca deţinător de card, beneficiaţi de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate dacă nu aţi dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul cardului, dacă aţi anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furtul sau pierderea cardului. Dacă sunteţi de părere că a existat o utilizare frauduloasă a contului dumneavoastră sau vă încadraţi în condiţiile prezentate mai sus, puteţi fi relaxat ştiind că beneficiaţi de protecţie. Pentru mai multe garanţii cu privire la tranzacţii neautorizate, trebuie să contactaţi instituţia emitentă a cardului dumneavoastră", a scris Paul Anghel.
Oficialul ANPC a precizat că protecţia nu se aplică şi cardurilor comerciale, cardurilor preplătite neînregistrate sau cardurilor-cadou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...