Care sunt condițiile ca Elon Musk să devină primul trilionar al planetei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
Elon Musk care și-a clădit un imperiu din afacerile sale diversificate, de la vehicule electrice și rețele de socializare la rachete spațiale și implanturi cerebrale, ar putea să devin în curând primul trilionar din lume.

Succesul în afaceri al lui Musk a făcut din el unul dintre cei mai influenți și controversați oameni din lume. Șeful Tesla este deja cea mai bogată persoană de pe planetă, cu o avere estimată la aproape 250 de miliarde de dolari, scrie CNN.

Acum, Musk ar putea deveni primul triliardar din lume, o piatră de hotar pe care platforma de educație și formare Informa Connect Academy spune că este pe cale să o atingă până în 2027.

Averea netă a lui Musk a crescut rapid, cu o rată medie de 110% pe an, ceea ce îl face favorit pentru a ajunge primul la 1.000 de miliarde de dolari. Musk are însă concurență.

Ascensiunea fulminantă a Nvidia, compania ale cărei cipuri de calculator alimentează boom-ul inteligenței artificiale, ar putea face din Jensen Huang un miliardar în 2028, potrivit Informa. Huang, CEO și co-fondator al Nvidia, are o avere netă de 104 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Miliardarul indian Gautam Adani este, de asemenea, pe cale să devină miliardar până în 2028.

Dacă Musk va ajunge primul la cifra de un trilion de dolari va depinde în mare parte de viitorul celui mai mare succes al său: Tesla.

Producătorul de vehicule electrice fondat de Musk a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, cu un preț de aproximativ 710 miliarde de dolari. Mai mult decât valoarea Coca-Cola, Bank of America și Boeing la un loc.

Tesla este în mod clar cel mai mare activ al lui Musk. Acesta deține aproape 13% din companie, o participație în valoare de aproximativ 93 de miliarde de dolari la prețurile actuale.

Musk deține alte 303 milioane de opțiuni pe acțiuni legate de pachetul său de compensare epic și controversat, care a fost anulat de un judecător, dar apoi a fost reluat și aprobat de acționari.

Dacă Tesla continuă să prospere, averea lui Musk ar putea depăși 1.000 de miliarde de dolari.

„Credem că Musk s-a poziționat pentru a atinge noi recorduri în următorii ani, pe măsură ce Tesla aduce profit pe baza conducerii autonome, Robotaxi și viitorul EV-urilor”, a declarat Dan Ives, analist senior de acțiuni la Wedbush Securities, într-un e-mail trimis CNN.

Totuși, Tesla se confruntă cu o concurență acerbă, în special din partea rivalilor care produc mașini mai ieftine în China. Compania a avut dificultăți în unele cazuri. Producătorul auto a emis, de asemenea, mai multe rechemări pentru vehiculele sale.

Musk a dezvăluit la un moment dat că Tesla a fost la doar câteva zile distanță de declararea falimentului în 2008, înainte de a obține un împrumut de ultim moment pentru a se menține pe linia de plutire.

Chiar săptămâna aceasta, Musk a șters o postare în care se întreba de ce fostul președinte Donald Trump s-a confruntat cu două aparente tentative de asasinat, în timp ce președintele Joe Biden și vicepreședintele nu s-au confruntat cu niciuna.

„Și nimeni nu încearcă să îl asasineze pe Biden/Kamala ????”, a scris Musk în postare. El a susținut că postarea a fost o glumă și ulterior a șters-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contribuabilii nu mai pot depune hârtii la ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Centru de date / Foto: Freepik
Inundații / Foto: IGSU
Bursa americană
Stație de emisie-recepție / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik

pixel