Prin urmare, va pune în vânzare 66 de meteoriți proveniți din diferite părți ale cosmosului, dintre care una este evaluată între 500.000 și 800.000 de dolari.
Casa de licitații a vândut toți cei 75 de meteoriți scoși la bătaie în februarie 2021, iar 72 dintre ei s-au vândut cu mai mult decât prețul stabilit, a declarat James Hislop, șeful departamentului de știință și istorie naturală de la Christie's. "A fost o tranzacție record", a adăugat el.
La o licitație organizată de Christie's la Londra în luna iulie, o bucată din meteoritul Fukan s-a vândut cu suma record de 722.925 de dolari pentru un singur lot. Hislop remarcă faptul că această creștere a vânzărilor de meteoriți se datorează noilor investitori din industria criptografică.
"Lucrul amuzant este că vârsta cumpărătorului mediu scade cu fiecare dintre ultimele noastre vânzări de meteoriți, iar unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este că sunt mai mulți oameni care au făcut bani în industria criptografică, iar aceștia sunt de obicei tineri", a explicat Hyslop.
Potrivit acestuia, astfel de cumpărători se numesc "cripto-bogați". "Unii dintre cei care au participat la ultima vânzare și-au dat seama că pot cumpăra cu meteoriți adevărați și au fost entuziasmați, s-au bucurat ca niște copii", a adăugat expertul.
Citește și Japonezii se pregătesc să dea o veste bombă! Au făcut o descoperire majoră
Cele 66 de loturi din 2022 vor fi puse în vânzare la Christie's între 9 și 23 februarie. Unul dintre ele este estimat să valoreze între 500.000 și 800.000 de dolari. Potrivit casei Christie's, este a treia, ca dimensiune, rocă de pe Marte care a lovit Pământul. Bucata de piatră s-a desprins de Planeta Roșie la căderea alturi meteorit.
Potrivit lui Hislop, prețul unui meteorit este stabilit în funcție de mărimea, forma, istoria și compoziția chimică a acestuia. "Toate celelalte lucruri fiind egale, un meteorit de două ori mai mare va costa de două ori mai mult", a explicat Hyslop. Acestea fiind spuse, specialistul a menționat că toate loturile cu adevărat mari devin un "coșmar logistic". De exemplu, meteoritul Hoba din Namibia cântărește aproximativ 60 de tone, în timp ce meteoritul Willamette de la Muzeul American de Istorie Naturală cântărește 15,5 tone.
"Pentru mine, forma este cel mai interesant lucru. Majoritatea meteoriților arată ca niște pietricele pe care le găsești pe alee - nu sunt atractivi sau frumoși", a spus Hislop. - ”Doar unul dintr-o mie are ceva magic în el”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...