Case şi spaţii comerciale construite fără autorizație, demolate la Sinaia - Foto
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Intervenţie în forţă pentru demolarea unor construcţii ridicate ilegal la Sinaia. 

Demolăm construcțiile ilegale!

"Sinaia este un oraș care impune respect prin clădirile istorice pe care le are, iar asta ne obligă ca tot ce construim să fie parte dintr-un tot unitar. Zilele acestea am demarat o amplă campanie de verificare și după caz de demolare a construcțiilor fără autorizație. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că dezvoltarea urbană nu trebuie făcută haotic. Legea trebuie respectată de toată lumea, de aceea vom face în continuare verificări drastice pentru identificarea construcțiilor ilegale și nu voi tolera lucrări fară autorizație. Am descoperit numeroase cazuri de abuz, prin care s-a construit fără încadrarea în regulamentul de urbanism aprobat", transmite Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

În urma controalelor efectuate de Poliția Locală privind disciplina în construcții, au fost identificate mai multe lucrări care, fie nu aveau autorizație de construire, fie încălcau normele în vigoare prevazute de Legea 50/1991, republicată.

Până acum au fost deja demolate, sau sunt în curs de demolare, 5 construcții ilegale. 3 dintre ele se află pe Platoul Bucegi în Valea Soarelui și Valea Dorului și 2 în oraș în zona Zgarbura respectiv Calea Brașovului. Unii proprietari au înteles că trebuie să-și demoleze singuri aceste construcții, iar în alte cazuri se acționează cu echipe proprii pentru a readuce locurile respective la starea inițială.Acțiunile de demolare a construcțiilor ilegale aparținând persoanelor fizice sau firmelor private vor continua pentru a elibera domeniul public sau privat de orice fel de lucrare făra aprobare și pentru a descuraja acest fenomen, informează Primăria Sinaia.

 

Citeşte şi: Companiile din industria ospitalității și turism sunt îngrijorate de posibilele modificări fiscale

 

Organizația HORA își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările fiscale anunțate în spațiul public în ultima săptămână, în special modificarea legată de eliminarea impozitului specific, și solicită o consultare în prealabil cu organizațiile reprezentante ale mediului privat. 

Organizatia HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești.

După o criză fără precedent, cauzată de pandemie, care a însemnat 2 ani de colaps financiar și îngenungcherea industriei ospitaltiății, afacerile din domeniu abia au început să intre pe o pantă de revenire și au nevoie de predictibilitate și stabilitate, arată organizația într-un comunicat. „Înțelegem necesitatea îmbunătățirii măsurilor fiscale și credem în eficientizarea colectării taxelor ca măsură principală, dar făcute în ideea de a nu opri creșterea economică, în contextul recesiunii globale care se resimte puternic”.

Companiile cu capital romanesc nu dispun de o capitalizare suficientă pentru a evolua pozitiv în contextul actual, astfel că avem nevoie de un dialog deschis imediat pornind de la o serie de premise, printre care faptul că industria ospitalității este încă în reconstrucție după doi ani de pandemie și creșterile de prețuri cu care s-a confruntat în ultimele două luni, precum și deficitul de personal fără precedent, care amenință dezvoltarea afacerilor cel puțin la fel de mult precum recesiunea economică. „Înțelegem că proiectul impozitului specific poate nu are forma ideală, însă avem toată deschiderea și ne dorim să contribuim la rescrierea proiectului, astfel încât să fie coerent și de bun august, dar nu putem accepta eliminarea lui completă, fără un dialog prealabil. Fundamentul pornește de la nevoia acerbă de debirocratizare, avem nevoie de un flux administrativ și de o birocrație înlesnită pentru a încuraja mediul economic și pentru a crește randamentul bugetelui de stat. Eliminarea acestui impozit pe nepusă masă, va însemna pentru cel puțin 50% din afacerile din domeniu falimentul”, arată organizația.

Un comunicat asemănător a transmis Alianța pentru Turism, care își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările fiscale anunțate în spațiul public în ultima săptămână, în special modificarea legată de eliminarea impozitului specific, și solicită o consultare în prealabil cu organizațiile reprezentante ale mediului privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel