Cât ar costa rezolvarea problemei GUNOAIELOR din România. Avertismentul lui Marius Marinoff

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele ARMID a remarcat faptul că dacă ar fi înlocuit doar 5% din cărbune cu deșeuri nereciclabile, atunci Complexul Energetic Oltenia ar fi putut realiza o economie de aproximativ 16 milioane de euro, bani care s-au plătit prin facturile consumator
Președintele ARMID a remarcat faptul că dacă ar fi înlocuit doar 5% din cărbune cu deșeuri nereciclabile, atunci Complexul Energetic Oltenia ar fi putut realiza o economie de aproximativ 16 milioane de euro, bani care s-au plătit prin facturile consumatorilor.
EXCLUSIV
Marius Marinoff, preşedintele Asociaţiei pentru Reciclare şi Management Integrat al Deşeurilor (ARMID), a declarat că România dispune de fonduri pentru a rezolva problema deșeurilor din România.

''Ca să refaci tot sistemul din România, inclusiv Bucureștiul, trei miliarde de euro sunt arhisuficiente, prisosesc. Când spun să refaci, înseamnă: să cumperi infrastructură de colectare nouă, adică mașini de gunoi noi și sisteme de colectare inteligente, să construiești 41 de stații de sortare, 41 de instalați de biodigestie și producere gaz natural comprimat. Banii aceștia sunt suficienți'', a precizat Marius Marinoff.

În opinia președintelui ARMID, componenta de reciclare/sortare este esențială pentru tot ce înseamnă managementul deșeurilor, acesta adăugând că gunoaiele care nu poate fi reciclate sau compostate trebuie să fie utilizate ca sursă de producere a energiei, dând ca exemplu negativ Complexul Energetic Oltenia, care nu folosește deloc deșeuri pentru producerea de energie electrică.

Citește și: COVID-19. Doza TREI de VACCIN va fi și în România. Valeriu Gheorghiță spune DE CÂND

''Există un acord între Ministerul Economiei și Ministerul Mediului,  în care s-a stabilit ca, la Complexul Energetic Oltenia, gunoiul care nu poate fi reciclat sau compostat - 5, 6, 7% - să înlocuiască o parte din cantitatea de cărbune. Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a plătit 320 de milioane de euro în certificate CO2, bani care au fost introduse în facturile consumatorilor. '', a mai spus Marinoff la DCNewsTV.

Președintele ARMID a remarcat faptul că dacă ar fi înlocuit doar 5% din cărbune cu deșeuri nereciclabile, atunci Complexul Energetic Oltenia ar fi putut realiza o economie de aproximativ 16 milioane de euro, bani care s-au plătit prin facturile consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu

pixel