Europa, zguduită de tarifele anunţate de Trump. Investitorii trag semnalul de alarmă
Investitorii globali au...
Un avion al guvernului rus a fost nevoit să zboare cu șase ore mai mult decât în mod normal, după ce statele membre UE au interzis aeronavelor rusești să survoleze spațiul aerian european, în contextul războiului din Ucraina.
Astfel, aeronava care a plecat de la Moscova a trebuit să zboare 9 ore, în loc de 3, până la Basel, Elveția. Avionul Ilyushin II-96-300 destinate transportului oficialilor guvernamentali și al președintelui Vladimir Putin, a decolat la Moscova la ora 10:27 și a aterizat la Basel la ora 18:39 ora locală.
În loc să survoleze Belarus, Polonia, Slovacia și Austria / Germania până în Elveția, rușii au trebuit să ocolească prin Georgia, Turcia și apoi să zboare deasupra Mării Mediterane, evitând spațiul aerian est-european.
Avionul a zburat apoi de-a lungul coastei africane înainte de a călători spre nord prin Tunisia și, în cele din urmă, a traversat Franța și Elveția, informează Insider.
La întoarcere, avionul rusesc a parcurs aceeași rută, tot de 9 ore.
Citește și: Putin spune că sancţiunile impuse Rusiei vor avea consecinţe catastrofale pentru piaţa energiei
Putin avertizează în privinţa consecinţelor "catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa energiei.
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri în privinţa posibilelor consecinţe "catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa mondială de energie, relatează AFP.
"O utilizare mai pronunţată a politicii sancţiunilor poate antrena consecinţe încă şi mai grave, fără a exagera, poate chiar catastrofale, pentru piaţa mondială a energiei", a spus liderul de la Kremlin la o întâlnire televizată cu oficiali ruşi.
"Sancţiunile împotriva Rusiei provoacă multe pagube exact ţărilor care le impun", a mai afirmat Putin, o frază pe care o repetă adesea, observând creşterea puternică a preţurilor la energie în ţările occidentale.
El şi-a exprimat satisfacţia că alte ţări producătoare de petrol rezistă cererilor occidentale de a creşte producţia de petrol pentru a compensa petrolul rus boicotat şi a împiedica o creştere a preţurilor.
Ofensiva lansată la sfârşitul lui februarie de Moscova în Ucraina a provocat o ploaie fără precedent de sancţiuni occidentale, între care un embargo asupra petrolului rusesc impus de Bruxelles şi Washington.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Investitorii globali au...
Evaziunea începe din bucătărie:...
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Urmează schimbări la asigurarea...
Secretarul de Stat al SUA,...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Bruxelles-ul propune o taxă...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...