”În momentul în care s-a stabilit, la nivelul Comisiei Europene, această valabilitate (iunie 2022, n.r.), s-au luat în calcul două aspecte: care va fi perioada până la care se va întinde această situaţie pandemică, cu risc crescut de număr de cazuri şi impact pe sistemul social, sistemul medical şi sistemul economic.
Din acest punct de vedere s-a considerat că o perioadă de un an de când a fost implementat este una rezonabilă. Un alt argument în plus pentru această perioadă de valabilitate a fost estimarea protecţiei pe care noi o avem după vaccinare, aveam date la 6 luni, la 8 luni, la momentul respectiv şi atunci se preconiza protecţie care se va menţine cel puţin un an.
COVID-19. Medicamentul de la AstraZeneca. Veștile sunt cu adevărat încurajatoare
Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, şi care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire şi are şi această capacitate de a ocoli parţial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minimum şase luni de la prima schemă de vaccinare.
Vedem că deja Franţa a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă şi în certificatul digital. Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital.
Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical, să fie nevoie de includerea unei doze booster în certificatul de vaccinare, doză de rapel la minimum şase luni”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sebastian Burduja a anunțat că...
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Serbia renunță la contractele de armament cu Rusia și...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...