”Cât îi vor ține balamalele”. Oleg Deripaska a prezis cât va dura ”actuala nebunie”

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este unul dintre cei care nu a fost de acord cu războiul din Ucraina, dar nici nu face nimic pentru schimba situația
Este unul dintre cei care nu a fost de acord cu războiul din Ucraina, dar nici nu face nimic pentru schimba situația
În cele din urmă, niște idioți care au cam lipsit la orele de fizică în școala generală, vor face o prostie cu vreo încărcătură nucleară, scria mai zilele trecute pe Telegram oligarhul rus Oleg Deripaska, același care aprecia că, tot vorbind despre războaie și apocalipsă, oamenii nu înțeleg, practic, ce înseamnă un astfel de conflict. Acum, el revine și prezice cât va dura ”actuala nebunie”. 

În opinia miliardarului Oleg Deripaska este de părere că "actuala nebunia" va lua sfârști în aproximativ doi ani și jumătate, chiar trei. Omul de afaceri consideră că s-a ajuns ”la un incredibil nivel de minciuni și provocări”, un joc cu focul care a antrenat aproape toate țările lumii. 

"Dosarele penale sunt falsificate, iar autoritățile judiciare și de aplicare a legii din întreaga lume au devenit instrumente obediente în mâinile unor politicieni care par să fi uitat de lege și de o justiție corectă", este de părere Oleg Deripaska. 

Suficiente forțe și având revoluționar

Potrivit estimărilor sale, "de îndată ce nebunia actuală se va opri, și se pare că lumea are suficientă forță și avânt revoluționar pentru încă doi ani și jumătate, chiar trei, prioritatea principală pentru politicienii care vor rămâne sănătoși la cap și cu conștiința curată ar trebui să devină o reformare profundă dreptului internațional universal, recunoscut și respectat de toate țările", a declarat miliardarul. ”Adică nebunia va dura atât cât îi vor ține balamalele”, a insistat omul de afaceri. 

În previziunea sa, Deripaska merge mai departe și susține că, în același timp, trebuie să existe o depolitizare completă a sistemului ONU și a instituțiilor judiciare internaționale. Sediile centreale ale organizațiilor mondiale ar trebui mutate în diferite țări pentru a priva statele gazdă de "pârghii administrative de influență asupra activității respectivelor structuri și a deciziilor pe care le iau".

”Noi va trebui să facem curățenie”

Comentând, în altă postare, situația de la centrala atomică Zaporojie, din Ucraina, omul de afaceri atrage atenția că, ”în cele din urmă, niște idioți care au cam lipsit de la orele de fizică în școala generală”, vor face vreo prostie cu vreo încărcătură nucleară. ”Dar noi toți vom fi cei care, după aceea, va trebui să facem curățenie după ei pe o suprafață cât trei Franțe, cu centrul la Energodar. Sper că AIEA realizează amploarea pericolului și le va explica și altora. Este adevărat că multe vor depinde de vânt și de râuri...”, a adăugat Deripaska.  

El consideră, în același timp, timp de aproape două decenii, Europa și Rusia s-au îmbogățit împreună. ”Trebuie să recunoaștem acest lucru, iar faptul că aceste legături nu pot fi rupte instantaneu demonstrează că ele nu au apărut de nicăieri, că această cooperare reciproc avantajoasă a avut o bază serioasă, construită în mai bine de zece ani. Și iată că acum, un grup de tovarăși cu un statut incert (la urma urmei, sunt birocrați, nu oameni aleși de ambele părți) încearcă într-un mod  agresiv să distrugă această platformă. Și vor reuși, cu siguranță. Inclusiv cu ajutorul sancțiunilor. Întrebarea este unde se va ajunge”, a subliniat Deripaska în postarea sa.  

Va dura cam 10-12 ani pentru Rusia

Ducându-și ideea până la capăt, el a estimat că ”Rusia își va reconstrui relațiile economice și de comerț exterior cu un alt grup de țări. Da, va fi dificil, va dura 10-12 ani dacă Rusia nu renunță la ideea de capitalism de stat, 4-6 ani dacă ne întoarcem la fundamentele de piață ale economiei noastre. Și pot spune chiar că pierderile nu vor fi foarte mari. Vor fi, da, dar nu foarte mari și vom obține un comerț exterior foarte diversificat. 

Ce va primi Europa? Mi-e greu să mă pronunț. În mod evident, un coș destul de costisitor  de energie importată, dar va pierde o piață de 250 de miliarde de euro pentru produsele sale. Da, oamenii își vor schimba cu siguranță obiceiurile: vor zbura mai puțin la Londra, se vor trata în Germania, vor studia în Elveția, adică vom rupe contactele culturale, științifice, educaționale și multe altele. 

Toți trebuie judecați la fel 

Va fi aceasta o situație mai sigură pe continentul eurasiatic? Nu, nu cred că este așa. Putem, bineînțeles, să ne înarmăm din nou în mod corespunzător, să băgăm o mulțime de bani în fiarele diferitelor arme de înaltă precizie și nu foarte precise. Ar fi stupid de neinteligent și inutil, dar asta ascund aceste emisiuni de propagandă din spatele unei false judecăți privind dreptatea. În cazul de față, dreptate înseamnă că toți cei care au permis să se ajungă la acest conflict trebuie judecați la fel”, a concluzionat Oleg Deripaska.

Citește și  Oleg Deripaska avertizează: ”Nimeni nu înțelege riscul nuclear în Ucraina”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când

Operatorii de platforme digitale care intermediază...

Prăbușire istorică a piețelor
Donald Trump creează o fisură adângă în rândul republicanilor
Bună dimineața!
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Dolar / FOTO: Freepik
Pompieri sting un incendiu
Foto: Freepik.com
Lingouri de argint și aur
Diamante brute

pixel