Declarația Unică. Cine plătește CASS și CAS și cum se reclaculează
Declarația Unică a suferit...
Astfel, invitatul a fost întrebat despre așteptările pe care trebuie să și le facă românii în această privință. Totuși, președintele Romalimenta socotește că nu este cazul ca oamenii să își facă griji.
”În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun, chestia asta este imposibilă. O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică. În momentul în care vânzările sunt mici încep discounturile pentru a vinde ceva în perioada aceasta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă”, susține președintele Romalimenta.
Deși există o dezbatere continuă despre calitatea cărnii de porc crescută în ogradă, față de cea din fermele mari, industriale, expertul spune că o variație de preț nu se justifică.
”Pe toate statisticile pe care le-am văzut, declarativ, fiecare cetățean dorește să mănânce produsele de la el din țară. O creștere a prețurilor pe origine nu știu dacă va fi viabilă sau nu. La noi, o parte dintre cei care vorbesc de produse românești spun că ”noi trebuie să vindem mai scump ca să ne scoatem banii”, nu mi se pare o politică coerentă”, a mai adăugat acesta.
Cât despre calitatea cărnii provenită de la suinele crescute la noi țară față de cele din fermele de peste hotare Sorin Minea argumentează că: ”Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, la ora actuală. Noi avem un deficit cronic în carnea de porc din cauza pestei porcine africane. Acoperim cam 20% din cerere. Mare majoritate a celor care vorbesc de porcul românesc nu sunt fermieri, sunt așa-numiții crescători particulari.
Alimentația pentru porcii crescuți în fermele industriale este dictată de legislația europeană, teoretic, carnea are același gust, diferența este dată de rasa porcului și greutatea lui. Un porc bătrân este mai gustos decât unul tânăr pentru că are altă calitate a fibrei. Sunt anumite rase, unele sunt mai bune pentru grăsime, altele pentru carne. Unii sunt făcuți să crească repede, să dea carne multă dar care poate nu sunt atât de calitativi iar alții care cresc mai lent și dau o carne mai bună, diferența este că un porc crescut în curte se sacrifică pe la 8 luni – 1 an, cel crescut industrial se sacrifică la 5 luni peste tot, deci este altă calitate.”
Urmăriți interviul în integralitate la linkul de mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...
DCBusiness aduce în atenția cititorilor săi cele mai...
Anglo American reduce valoarea De Beers cu 2,9 miliarde...
Donald Trump a afirmat recent...
Guvernul adoptă măsuri urgente...
Așa cum am mai scris în urmă cu câteva săptămâni,...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...