Şedinţă de guvern, joi. Decizii importante pentru viitorul românilor
Pe agenda de lucru, numeroase...
Compania a realizat un clasament privind averea minimă necesară în fiecare ţară pentru a intra în top 1% cei mai bogaţi oameni. Diferenţele sunt majore şi se vede foarte bine că pragul de intrare în fiecare stat e influenţat de gradul de dezvoltare al ţării respective. Mai exact, la vârful clasamentului sunt unele dintre cele mai bogate şi dezvoltate din punct de vedere economic ţări din lume. Spre exemplu, în micuţul stat Monaco, cei mai bogaţi 1% dintre cetăţeni au o avere de minimum 7,9 milioane de dolari.
Este adevărat însă că această valoare este atât de mare şi pentru că vorbim de o populaţie de doar 40.000 de oameni. Asta înseamnă că doar 400 de persoane se pot lăuda cu o asemenea avere.
Pe poziţiile următoare în clasament se găsesc Elveţia şi SUA, iar imediat după podium sunt tot ţări dezvoltate şi cu economii puternice.
România se află jos în clasament, mult departe de marile puteri din Europa, încă o dovadă că mai e loc de creştere pentru economie şi pentru puterea de cumpărare a populaţiei.
Cifră AMEȚITOARE. Cât au câștigat în pandemie Bezos, Zuckerberg și Musk
Pe de altă parte, există multe ţări mult mai sărace ca România, iar acest lucru este din nou vizibil când vine vorba de ce avere minimă au cei mai bogaţi 1% din fiecare ţară. Ţările din Asia de Sud-Est precum Indonezia sau Filipine, alături de India au un prag de 60.000 de dolari, iar la coada clasamentului se găseşte Kenya cu doar 20.000 de dolari, arată analiza.
Aceste cifre sunt astfel influenţate de mai mulţi factori – de la nivelul de dezvoltare al unei economii la cât de mare este populaţia unei ţări.
Evoluţia în viitorul apropiat a acestor cifre ar putea să ducă la schimbări importante în clasament. Spre exemplu, estimările Knight Frank arată că pentru China continentală pragul de intrare în top 1% este aşteptat să crească cu 70% pe an faţă de 850.000 de dolari cât e în prezent. Acest lucru demonstrează că populaţia va deveni mai bogată pe de-o parte, dar şi că creşterea nu este uniformă. De altfel, s-a discutat în mai multe rânduri că pandemia va duce la o creştere a disparităţilor, astfel că cei bogaţi vor deveni mai bogaţi, iar cei săraci mai săraci, mai notează ZF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pe agenda de lucru, numeroase...
Investitorii rămân atenți la evoluțiile macroeconomice...
Agenția Națională de...
Există legături cu Rusia și...
Banca Naţională a României a...
Totuși, traiectoria acestei scăderi este mai ridicată...
Este vorba de directorii și...
Utilizatorii aplicației chineze...
Datoria publică a Italiei a...
Este al doilea proiect de acest...
JPMorgan Chase anunță profit anual record datorită...
După decesul celebrului său fondator, James Simons,...
În ciuda scăderii ratelor...
Dacă nici ei nu își permit ...
Fitch Ratings a revizuit în...
Germania a stabilit un record după numărul de aprobări...
Nu sunt excluse probleme pe linie de aprovizionare.
Concluzia unui studiu publicat miercuri.
Economia Germaniei s-a...
Marcel Ciolacu exclude...
Consiliul Concurenţei a...
Guvernul a eliminat scutirile...
Prețurile carburanților au înregistrat o creștere ușoară...
Rezervele de gaze din depozitele României au ajuns la...