Insolvența în afaceri poate fi cauzată de o serie de factori, dar există întotdeauna elemente comune, precum: gestionarea capitalului, fluxul numerar și deciziile de afaceri, care pot duce către declin.
Este important să știi că insolvența firmelor poate fi evitată dacă este recunoscută din timp, consultanța de specialitate fiind disponibilă cu ușurință, informează Dissolve.com.
4 cele mai bănoase francize europene
Probleme comune
Lipsa unei expertize în operațiunile comerciale: Astfel sunt șanse mari ca afacerile să fi fost realizate într-un mod care a crescut riscul insolvenței.
Lipsa cunoștințelor de bune practici în afaceri: Chiar și cele mai de bază noțiuni despre afaceri sunt importante. Încheierea unui contract, de exemplu, fără a fi la curent cu obligațiile contractuale este adeseori o greșeală gravă.
Resursele inadecvate care nu acoperă costurile până când afacerea devine viabilă: Pentru a fi viabile, unele companii necesită capital și timp, pe care multe companii nu le au la dispoziție până când ies din zona de risc.
Cheltuieli excesive, de obicei în timp ce încercați să construiți afacerea: Așa cum îți poți imagina, aruncatul cu bani pe fereastră nu ajută la dezvoltarea unei afaceri, mai ales la început de drum. Fă-ți o listă cu ceea ce e prioritar și încearcă să o urmezi cu strictețe.
Eșecul clienților tăi de a-ți vira banii la timp: Unul dintre cele mai frecvente motive ale eșecului unei afaceri este să fii târât în jos de o altă afacere care nu reușește pe piață.
Concurența: Multe companii își subestimează în mod serios concurența. Fă o cercetare, vezi cu cine concurezi și ce poți aduce nou în domeniul tău, cum te poți diferenția.
Management financiar defectuos: Chiar și întreprinderile bune pot fi sabotate. Alege cu grijă cine va face parte din echipa ta.
Credit bancar: Împrumutarea banilor pe baza veniturilor viitoare poate duce cu siguranță la insolvență. Nu te poți baza pe ceva ce nu ai încă. Fii cumpătat!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...