Ce apartament şi-a găsit Băsescu. Chirieac: E un dezavantaj MAJOR
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto colaj
Foto colaj
Aflat în căutarea unei locuinţe, după ce a fost somat de RAAPPS să elibereze vila în care locuia, se pare că Traian Băsescu a vizionat, potrivit unor informaţii, un apartament din Pipera, în valoare de sub 200.000 de euro. 

Traian Băsescu a fost surprins în timp ce viziona un apartament într-un ansamblu rezidenţial nou din Pipera. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informaţia. 

"Domnul Băsescu nu s-a dus în zona de nord a Capitalei, unde un astfel de apartament costă de două-trei ori mai mult. E în Pipera unde e un dezavantaj major: nu sunt căi de comunicare. Nu ai tramvai, autobuzul e vai de el, şoseaua e îngustă... E mai la marginea oraşului, aer curat. Domnul Băsescu se mută mai la margine. E un ansamblu nou de locuinţe ceea ce, zic eu, e de bine, adică nu te duci într-o casă veche. Ce să îi spunem? Sănătate în casă nouă, ca să fim buni creştini", a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. În acest context, fostul preşedinte îşi pierde o serie de privilegii, inclusiv vila de protocol de la RAAPPS în care locuia. Urmare a acestui fapt, Traian Băsescu a început, de atunci, să-şi caute o nouă locuinţă.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

"Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022", se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel