Ce ARSENAL trimite Biden în Ucraina: Sisteme antiaeriene, rachete antitanc, drone, arme automate şi lansatoare de rachete
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Arme
Arme
Joe Biden a condamnat vehement, miercuri după-amiază, atacurile armatei ruse din Ucraina şi a anunţat ce sprijin vor acorda Statele Unite ale Americii Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost "convingător" şi a rostit un "discurs semnificativ", prin videoconferinţă, în Congresul SUA, a declarat Joseph Biden, citat de CNN. "Suntem oripilaţi de atacurile distrugătoare ale lui Vladimir Putin şi vom continua să susţinem Ucraina în lupta pentru libertate, pentru democraţie, pentru supravieţuire. Rusia comite acţiuni devastatoare şi îngrozitoare în Ucraina", a adăugat Joseph Biden.

Preşedintele SUA a anunţat acordarea de asistenţă suplimentară de 800 de milioane de dolari Ucrainei. "Poporul american va fi constant în susţinerea acordată Ucrainei în contextul atacurilor imorale şi lipsite de etică ale lui Vladimir Putin asupra populaţiei civile. Vom oferi Ucrainei arme pentru a lupta şi a se apăra în următoarele zile dificile. Vom continua să mobilizăm asistenţă umanitară pentru a susţine oamenii din Ucraina şi pe cei forţaţi să plece din ţară", a subliniat liderul de la Casa Albă.

De asemenea, Joseph Biden a anunţat că va menţine presiunile asupra Rusiei prin aplicarea de noi sancţiuni. "Vom susţine economia Ucrainei prin asistenţă financiară directă. Împreună cu aliaţii şi partenerii, vom menţine presiunile asupra economiei precare a lui Putin, prin izolarea pe scena internaţională. Acesta este scopul nostru, să îl facem pe Putin să plătească preţul, să îi slăbim poziţia, în acelaşi timp întărind capacităţile ucrainenilor pe câmpul de luptă şi la masa negocierilor", a insistat preşedintele Statelor Unite.

 

Sprijin militar impresionant

 

Biden a precizat că Pentagonul va oferi armatei ucrainene sisteme antiaeriene, rachete antitanc, drone militare, arme automate şi lansatoare de rachete. "La cererea preşedintelui Zelenski, am identificat şi ajutăm Ucraina să obţină sisteme antiaeriene suplimentare cu rază mare de acţiune, precum şi muniţie pentru aceste sisteme. Noul pachet de asistenţă include şi 9.000 de sisteme antitanc. Sunt rachete portabile de mare precizie pe care ucrainenii le-au folosit cu multă eficienţă pentru a distruge tancuri şi alte tipuri de vehicule invadatoare", a subliniat Biden, precizând că vor fi oferite şi 7.000 de arme de foc şi muniţie.

De la începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden, Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă în valoare de două miliarde de dolari, conform Casei Albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel